Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pro Kreuzigera byla letošní Tour hodně smolná

Paříž – Za hodně smolnou a složitou označil právě skončenou Tour de France český cyklista Roman Kreuziger. Jezdec stáje Astana se musel vypořádat s pády a poraněným zápěstím a ve slavném závodě obsadil 112. místo s tříhodinovou ztrátou na prvního Australana Cadela Evanse. Navíc nezískal ani premiérové etapové vítězství, na které chtěl zaútočit.

"V prvním týdnu jsem třikrát lehnul, pak nám kvůli pádu musel odstoupit lídr Vinokurov a museli jsme úplně změnit plány," připomněl český cyklista devátou etapu, v níž si Vinokurov zlomil nohu a musel na operaci. "Snažili jsme se, poslední týden jsme byli skoro v každém úniku, ale bohužel nám to nikomu nevyšlo aspoň na tu etapu. Byla to hodně smolná Tour," uvedl pětadvacetiletý Kreuziger.

Roman Kreuziger:

"Cadel jel vyrovnaně, ukázal sílu v časovce a zasloužil si to. Přeju to i mým kamarádům ze stáje BMC Quinziatovi se Santaromitou."

Přestože se jemu ani jeho stáji ve Francii nedařilo, označit letošní Tour za nejhorší Kreuziger nechtěl. "Spíš nejsložitější. Kdybych nespadl, třeba by to bylo úplně jiné, ale nemá cenu se o tom bavit. I tohle prostě ke sportu patří a určitě to neznamená konec světa," prohlásil devátý jezdec předchozích dvou ročníků.

O nejbližších plánech českého cyklisty rozhodne stav zraněného zápěstí. "V úterý brzy ráno jedu do Česka a v Boleslavi u doktora Soukupa mám domluvené vyšetření na magnetické rezonanci. Uvidíme, jak dopadne," řekl Kreuziger. "Pokud ruka není zlomená, chtěl bych jet v sobotu v San Sebastianu. Mám tenhle závod rád, už jsem tam byl druhý. Pak přijde určitě volno. V září počítám se dvěma starty v Kanadě a tím pro mě skončí sezona," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články