Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Contador navýšil v čele Gira svůj náskok, Kreuziger dnes ztratil

Monte Zoncolan (Itálie) - Čtrnáctou etapu Gira d'Italia se závěrečným náročným stoupáním na Monte Zoncolan vyhrál španělský cyklista Igor Antón. Druhý dojel Alberto Contador, který tak navýšil svůj náskok v čele průběžného pořadí. Dnešní etapa se příliš nevyvedla Romanu Kreuzigerovi, který dojel 16. se ztrátou 3:32 minuty na vítěze. Český cyklista se tak propadl v průběžném pořadí z pátého na deváté místo.

Alberto Contador
zdroj: AP Photo

Dnešní etapa byla oproti původnímu itineráři zkrácena zhruba o 20 kilometrů, protože komisaři Mezinárodní cyklistické unie zakázali pelotonu absolvovat výstup na Monte Crostis a následný riskantní sjezd. Vyhověli tak námitkám týmových manažerů, že by byla ohrožena bezpečnost jezdců. 

Osmadvacetiletý Bask Antón se vydal sám dopředu zhruba pět kilometrů před cílem a pro premiérový triumf na Giru si dojel s náskokem 33 sekund před krajanem Contadorem, jenž závěrečné kilometry stoupání absolvoval s průběžně druhým Vicenzem Nibalim. V růžovém trikotu lídra jedoucí Contador se na posledních stovkách metrů Nibalimu vzdálil a zvýšil své vedení před ním na 3:20. Dnešní vítěz Antón už v průběžném pořadí ztrácí na třetím místě na Nibaliho pouhou sekundu.   

Kreuziger nezachytil tempo svých soupeřů hned v úvodu desetikilometrového stoupání na Monte Zoncolan a v boji o stupně vítězů hodně ztratil. Na průběžném devátém místě zaostává za Contadorem o 6:40. Už zítra se ale může zase posunout dopředu, protože na jezdce čeká třetí náročná etapa za sebou, která končí výjezdem do nadmořské výšky 1948 na Gardeccia-Val di Fassa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články