Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Štybar zopakoval pondělní výsledek, dojel třetí

Loenhout (Belgie) - Cyklokrosař Zdeněk Štybar dojel třetí v závodě seriálu GVA Trofee v Loenhoutu a zopakoval pondělní výsledek ze Superprestige. I ostatní medailisté byli stejní jako v Diegemu, zvítězil domácí Niels Albert před krajanem Svenem Nijsem. Mistr světa Štybar se po měsíční přestávce, způsobené zánětem v koleně, okamžitě vrátil do světové špičky. Opět nestačil jen na duo belgických favoritů, tentokrát projel cílem se ztrátou 45 sekund na Alberta.

"Měl jsem i trochu smůly. Ve druhém kole jsem píchnul v momentě, kdy jsem tam byl s Nijsem. Trošku jsem ztratil kontakt. Zase jsem si to sjel, ale udělal jsem zbytečnou chybu a zase mi odjeli. Opět jsem se tam dotáhl, ale přišlo další zaváhání a už jsem tam doskočit nedokázal. Ale jsem moc spokojený, s bednou jsem tady fakt nepočítal," zhodnotil svůj výkon na svých webových stránkách Štybar.

Albert opět využil smůly Nijse, jenž těsně před koncem upadl. V pondělí Nijsovi v závěru pro změnu spadl řetěz. V čele seriálu se tři závody před koncem udržel dnes čtvrtý Kevin Pauwels, Štybarovi patří třetí příčka.

Nucená přestávka se na českém závodníkovi podepsala. "Určitě je to znát v technice. Nemám správný rytmus, jsou to takové základní věci, které mě normálně nepřekvapí. Ale během pár závodů by se to mělo dát do pořádku. Člověk z toho přece jen za měsíc vyjde hodně, vždyť jsem netrénoval v terénu, jen na silnici," připomněl Štybar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články