Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štybar dojel v Superprestige šestý a přišel o průběžné vedení

Hamme-Zogge - Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar obsadil ve třetím závodu série Superprestige v Hamme-Zogge na těžkém rozbahněném terénu šesté místo a zaznamenal nejhorší výsledek v sezoně. Pro vítězství si dojel domácí Sven Nijs před čtveřicí svých krajanů a o bod předstihl Štybara v celkovém hodnocení. Vítěz úvodních dvou dílů Superprestige Štybar nastoupil do dnešního závodu i přesto, že nebyl úplně zdravotně v pořádku. Vedoucí muž světového žebříčku si v týdnu během soustředění na Mallorce poranil záda a raději vynechal čtvrteční závod v Nielu.

Na bahně v Hamme-Zogge bojovala o vítězství trojice Belgičanů ve složení Nijs, Klaas Vantornout, Niels Albert, jež se odpoutala od zbytku pole. Nejvíce sil v závěru měl čtyřiatřicetiletý Nijs, jenž setřásl Vantornouta a dojel si pro výhru. Albert byl třetí.

Na dalších místech se seřadili jezdci týmu Fidea Bart Wellens, Rob Peeters, Štybar a Kevin Pauwels. Štybar, jehož nejhoršími výsledky v ročníku dosud byla dvě čtvrtá místa, klesl po třetím dílu Superprestige na druhou pozici se 40 body. Nijs má o bod víc. Třinácté místo dnes obsadil Petr Dlask, dvacátý byl Martin Zlámalík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články