Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Cavendish vyhrál na Vueltě už třetí etapu

Salamanca (Španělsko) - Osmnáctou etapu Vuelty vyhrál Brit Mark Cavendish, který se v letošním ročníku radoval v závěrečném spurtu již potřetí. V červeném trikotu pro vedoucího jezdce průběžného pořadí zůstává Ital Vincenzo Nibali ze stáje Liquigas. Jeho týmový kolega Roman Kreuziger dokončil etapu na 111. místě s mankem 45 sekund na vítěze.

Dnešní etapa z Valladolidu do Salamanky poskytla po sérii horských dojezdů a středeční časovce prostor opět pro spurtéry. Peloton nejprve dojel zhruba 10 kilometrů před cílem skupinku uprchlíků a pak se v čele začali řadit jezdci stáje Columbia. Jejich taktika opět zafungovala bezchybně a Cavendish mohl slavit další velké vítězství, jímž si pojistil vedení v bodovací soutěži.

Columbia navíc drží i třetí místo v průběžném pořadí, kam se po překvapivém vítězství v časovce dostal Slovák Peter Velits. Ten ztrácí na Nibaliho tři etapy před koncem dvě minuty, druhý Španěl Ezequiel Mosquera zaostává o 38 sekund.

Slovenský cyklista se v cíli dočkal velké pochvaly od svého kolegy Cavendishe. "Zhruba tři kilometry před cílem jsem najednou ztratil asi 50 až 60 míst a zazmatkoval jsem. Zakřičel jsem na Petera a ten mě vyvezl po straně pelotonu zpět. Bojuje o celkové umístění, ale ještě k tomu je připraven vydat spoustu energie i pro mě. Nevím, jak bych mu poděkoval," vyzdvihl Velitsův týmový přístup Cavendish.

Hvězdný spurtér zároveň potvrdil svou chuť startovat po světovém šampionátu i na Hrách Commonwealthu v Indii, kde by měl reprezentovat rodný ostrov Man. "Budeme tam mít pár skvělých jezdců. Nestává se tak často, abych mohl jezdit s tímto dresem. Těším se na to," dodal Cavendish.

Průběžné pořadí:

1. Nibali (It.) 74:47:06,

2. Mosquera (Šp.) -38,

3. P. Velits -1:59,

4. F. Schleck (Luc.) -3:43,

5. Rodríguez,

...28. Kreuziger -32:06.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články