Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Další rovinatou etapu Vuelty vyhrál Hushovd

Murcía – Šestou etapu Vuelty vyhrál v Murcíe po 151 kilometrech norský spurtér Thor Hushovd. V čele průběžné klasifikace zůstal Belgičan Philippe Gilbert, jenž vede o deset sekund před dvojicí španělských cyklistů Igorem Antónem a Joaquimem Rodríguezem. Také v pátek čeká na cyklisty rovinatý profil trati, jejíž cíl bude po 170 kilometrech v Orihuele.

Hushovd se v dresu norského šampiona prosadil v cílové rovince před Italem Danielem Bennatim, třetí skončil Slovinec Gregor Bole. Pro dvaatřicetiletého Hushovda je dnešní úspěch již čtvrtým etapovým prvenstvím na Vueltě.

"Když jsem ve sprintu viděl Bennatiho, tak jsem si ho hlídal. Obával jsem se také Gilberta a Pozzata, kteří jsou při finiši v menší skupině velmi rychlí. Už se těším na další příležitost vyhrát, jen nevím, kdy přijde," sdělil v cíli Hushovd.

Ve zhruba šedesátičlenné hlavní skupině chyběl Roman Kreuziger, jenž dokončil etapu s mankem dvou minut a devíti sekund na 85. příčce. V celkovém pořadí mu patří 38. pozice. "V posledním kopci jsem viděl, že Bennati (týmový kolega) odpadal, tak jsem si před něj vlezl a jel jsem mu tempo. Bylo důležité, že se tam udržel, protože jsme tušili, že by mohl být ten dnešní spurt na něj. Já si nahoře vystoupil a závěr jsem dojížděl v klidu," vysvětlil svou strategii Kreuziger na svých stránkách.

Průběžné pořadí:

1. Gilbert 22:36:26,

2. Antón, 3. Rodríguez (oba Šp.) oba -10, 4.

Nibali (It.) -12,

5. P. Velits -16,

...38. Kreuziger -5:35.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články