Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pacquiao se o titul WBO utká s Khanem, fanoušci ho vybrali na Twitteru

Manila (Filipíny) – O titul mistra světa WBO welterové váhy se legendární filipínský boxer Manny Pacquiao utká s Amirem Khanem. Anglického soupeře fanoušci vybrali na Twitteru, k vzájemnému duelu dojde 23. dubna zřejmě ve Spojených arabských emirátech.

Osmatřicetiletý Pacquaio, jenž vloni nakrátko ukončil kariéru a věnoval se politice, přistoupil k volbě soupeře netradičně. Dal totiž možnost svým fanouškům, aby mu ho vybrali v anketě na Twitteru. Nabídl jim čtveřici boxerů a Khan, stříbrný medailista z OH v Aténách 2004, vyhrál jasně se 48 procenty hlasů.

Pacquiao, jenž jako jediný boxer získal mistrovské tituly v sedmi různých váhových kategoriích, se vloni v listopadu vrátil po půlroční pauze do ringu, v Las Vegas porazil úřadujícího šampiona Jessieho Vargase a získal titul mistra světa. Svou bilanci v profiringu vylepšil na 59 vítězství, šest porážek a dvě remízy.

Třicetiletý Khan prohrál z 35 zápasů čtyři. Naposledy boxoval v květnu 2016, kdy si vyzkoušel souboj o dvě váhové kategorie výš a v mistrovském duelu střední váhy organizace WBC prohrál s Mexičanem Saúlem Álvarezem k.o.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články