Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fury končí? Ale kdeže. Avizovaný odchod z ringu boxer záhy popřel

Londýn – Boxerský mistr světa v těžké váze Tyson Fury oznámil konec kariéry. Za pár hodin však vše popřel. Osmadvacetiletý Brit už dvakrát zrušil kvůli zdravotním potížím odvetu s Ukrajincem Vladimirem Kličkem. Před několika dny se navíc objevilo obvinění z dopingu.

Souboj Kličko - Fury
zdroj: ČTK/AP

"Box je nejsmutnější věc, které jsem byl součástí. Hromada sr***k. Jsem ten největší, ale také končím kariéru," napsal Fury na Twitteru.

O několik hodin později však Fury na stejné sociální síti uvedl, že výrok o konci kariéry byl jen žert. "Ha ha ha ha, mysleli jste si, že se Cikánského krále zbavíte tak lehce! Já tu ale zůstávám," napsal na svém twitterovém účtu.

Americká televize ESPN minulý týden uveřejnila dopis prezidentky VADA Margaret Goodmanové, v němž se uvádí, že Fury měl 22. září při neohlášené mimosoutěžní kontrole pozitivní dopingový test na benzoylecgonin, jednu ze složek kokainu. Pokud výsledek potvrdí i vzorek B, hrozí Furymu odebrání mistrovských pásů organizací WBO a WBA.

Furyho přitom na konci října čeká slyšení před antidopingovou agenturou kvůli pozitivnímu testu na steroidy. Zakázané látky u něj kontrola objevila ještě před duelem s Kličkem.

Fury vyhrál všech 25 zápasů v profesionálním ringu. K odvetě s Kličkem měl nastoupit již 9. července, Fury ji ale kvůli zranění kotníku zrušil. Zápas byl přeložen na 29. října, ale na konci září Fury utkání znovu odvolal. Vzhledem k tomu, že v listopadu uplyne rok od duelu s Kličkem, hrozí Furymu ztráta mistrovských pásů i z tohoto důvodu.

"Až se uzdravím, budu hájit to, co je mé - trůn těžké váhy," uvedl Fury v druhé sérii dnešních kontroverzních tweetů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články