Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Wilder si poradil s Duhaupasem a obhájil titul organizace WBC

Los Angeles - Americký boxer Deontay Wilder zvládl i druhou obhajobu titulu profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC. Francouzského vyzyvatele Johanna Duhaupase porazil v Los Angeles technickým k.o. v 11. kole. Devětadvacetiletý Wilder vyhrál i 35. zápas v kariéře a znovu se přiblížil možnému sjednocovacímu duelu proti Vladimiru Kličkovi, který vlastní mistrovské pásy ostatních významných organizací. 

Radost Deontaye Wildera
zdroj: AP autor: Mark Almond

Wilder získal titul v lednu, kdy porazil na body Kanaďana Bermaneho Stivernea. To byl také jeho dosud jediný duel, který neukončil předčasně. V červnu při první obhajobě Wilder knokautoval krajana Érica Molinu. Převahu měl i v utkání s Duhaupasem, statistici napočítali, že soupeři uštědřil 326 úderů, zatímco sám jich inkasoval 98.

Francouz dlouho všem zásahům odolával, než po sérii tvrdých ran v předposledním kole rozhodčí zápas ukončil. Wilder se nad výdrží protivníka podivil. "Zasáhl jsem ho a zdálo se, že už to bude, ale když jsem ho trefil znovu, jako kdyby ho to probudilo. Jako kdyby měl bradu z cementu," citovala Wildera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články