Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další Kličkův vyzyvatel o titul mistra světa: Tyson Fury. Duel proběhne v říjnu

Londýn - Příštím soupeřem ukrajinského boxera Vladimira Klička v boji o titul profesionálního mistra světa v těžké váze bude neporažený Brit Tyson Fury. Utkají se 24. října v Düsseldorfu na stadionu Esprit Arena, který pojme 54 600 diváků. Na boxerský duel by měl mít kapacitu zhruba 60 000 míst. 

Vladimir Kličko
zdroj: ČT/AP

Kličko má na tento stadion příjemné vzpomínky. V roce 2010 zde knokautoval Američana Eddieho Chamberse a před třemi lety Francouze Jeana-Marca Mormecka. "Nezáleží na tom, kde se bude boxovat. Na Ukrajině, v Německu, Japonsku, všude bude výsledek stejný. Cikánský král z toho zápasu vyjde jako nejlepší těžká váha na téhle planetě," napsal Fury s použitím své přezdívky na Twitteru

Podle britského listu Mirror si evropský šampion v těžké váze přijde minimálně na 3,5 milionu liber (134 milionů korun). Devětatřicetiletý Kličko bude proti soupeři mladšímu o 13 let obhajovat mistrovské pásy organizací WBA, WBO, IBF a IBO.

Naposledy Kličko boxoval v dubnu v New Yorku, kde porazil Američana Bryanta Jenningse na body a vylepšil si bilanci na 64 vítězství v 67 zápasech. Neprohrál už jedenáct let. Fury, který měří úctyhodných 206 centimetrů, má na kontě 24 výher.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články