Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vladimir Kličko dál kraluje těžké váze

New York - Ukrajinec Vladimir Kličko zůstává profesionálním mistrem světa v boxu. V New Yorku porazil amerického vyzývatele Bryanta Jenningse na body 3:0 a obhájil mistrovské pásy organizací WBA, IBF, WBO a IBO v těžké váze.

Vladimir Kličko
zdroj: AP autor: Daniel Bockwoldt

Devětatřicetiletý Kličko se vrátil do newyorské Madison Square Garden po sedmi letech a ve svém 67. zápase v profiringu byl výrazným favoritem. O devět let mladší a dosud neporažený Američan mu však bez větších problémů vzdoroval celých dvanáct kol, mnohem lépe než předchozí soupeři.

Sedmnáct tisíc diváků ve vyprodané Madison Square Garden, mezi nimiž nechyběli předchozí mistři světa ani herec Bruce Willis, čekalo na Kličkovo pověstné "ocelové kladivo" marně. Naopak na začátku druhé poloviny zápasu byl Jennings výrazně nebezpečnější. V devátém kole se soupeři "podepsal" pod levé oko, a v desátém byl Ukrajinci dokonce odebrán bod za držení, což už se mu dlouho nestalo. Až v posledním kole předvedl razantnější útok s několika tvrdými zásahy.

Výrok trojice rozhodčích byl nakonec jednoznačný (118:109, 116:111, 116:111), ale experti si nemohli nevšimnout, že Kličko zůstal za svými dřívějšími výkony. Reportér se ho po zápase v ringu dokonce trochu škodolibě zeptal, jestli nemá něco s pravačkou. "Moje pravá ruka je OK, Jen mi ji Bryant nedovolil použít tak, jak jsem chtěl," složil vítěz poklonu poraženému soupeři, který se boxu věnuje teprve šest let.

Mladší z bratrské dvojice tak zůstává i v devátém roce své vlády neporažený. Mistrovský titul obhájil poosmnácté za sebou a znovu se přiblížil legendárnímu Joeovi Louisovi, který měl ve třicátých a čtyřicátých letech minulého století 25 úspěšných obhajob. Dalším, kdo se Klička pokusí sesadit z trůnu, bude v září 206 centimetrů vysoký britský obr Tyson Fury.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články