Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Konečný: Na to, jaké jsem měl zázemí, byla moje kariéra hodně kvalitní

Praha – Svůj poslední zápas v profesionálním ringu prohrál, přesto cítí spokojenost a zadostiučinění. Za boxerem Lukášem Konečným, který podlehl v souboji o mistra světa s favorizovaným Američanem Peterem Quillinem, zůstává velmi bohatá kariéra. S boxem se nechce loučit úplně, rád by působil jako trenér a manažer.

Je nám líto, video expirovalo.
Konečný po poslední bitvě: Nedal jsem mu to zadarmo, jsem spokojen

"Pro mě je zadostiučiněním, že jsem kariéru dokázal zakončit, aniž bych kdy byl v ringu počítaný nebo bych se ocitl na zemi," řekl s hrdostí v hlase Konečný po návratu z Washingtonu domů.

Celkem boxoval dlouhých 28 let, mezi profesionály od roku 2001. Během třinácti let vybojoval Konečný šest různých pásů, ze čtyř duelů o titul mistra světa jednou vyhrál a v dubnu 2012 se jako první český boxer stal prozatímním profesionálním světovým šampionem. Mezi profesionály má bilanci 50 výher (z toho 23 KO) a pěti porážek. Nyní definitivně končí a nic na svém rozhodnutí měnit nehodlá. "Blízké okolí a rodina jsou rádi, že už to chci pověsit na hřebíček. Jsem definitivně rozhodnutý. Co jsem řekl, to platí."

Lukáš Konečný o své kariéře:

"Na to, že jsem Čech, na to, že mám zázemí, jaké mám, si myslím, že byla opravdu hodně kvalitní."

Pocity z derniéry dozrávají pomalu. "Je mi to trochu líto. Jak se to vezme. Myslím si, že kdybych byl úplně zdravý, kdybych o tom zápase věděl déle, kdyby ten zápas přišel třeba před třemi lety, soupeře bych potrápil mnohem víc. Mohl bych i vyhrát. Ale za toho stavu, jaký byl teď… Byl jsem mu relativně vyrovnaným soupeřem, nedal jsem mu to zdarma, takže jsem spokojen," pronesl v rozhovoru pár dní po porážce 0:3 na body.

Před Konečným nyní stojí kardinální otázka: Kam dál? "Boxuji skoro třicet let. Chci trénovat, chci se věnovat mládeži, chci, aby se box dostal do většího povědomí diváků i médií. Chci být manažerem a starat se o kluky," nastínil svou budoucnost Konečný.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články