Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pála se v ringu utká s kontroverzním Chisorou

Praha - Ondřej Pála se utká s kontroverzním Britem Dereckem Chisorou o titul mistra Evropy. O jejich souboji se mluvilo již v březnu, ale Pálův tým nakonec nabídku předloženou na poslední chvíli odmítl. Nyní se situace opakovala, ale český boxer těžké váhy se rozhodl proti Chisorovi nastoupit, a to 30. listopadu v Londýně.

Boxer Ondřej Pála
zdroj: ČT24

Chisora se měl příští týden utkat nejprve se Švýcarem Arnoldem Gjergjajem, poté s Italem Matteem Modungem, oba ale pro zranění zápas odřekli. A tak zástupci boxera, který loni přišel o licenci poté, co se na tiskové konferenci popral s krajanem Davidem Hayem, oslovili Pálu.

"Tahle změna přišla sice na poslední chvíli, ale já ji vítám. Ondřej Pála se mi jako soupeř moc líbí. Myslím, že je to pro mě daleko těžší zkouška než Matteo Modungo, který mě svým úderem nemůže ohrozit," uvedl pro britský tisk Chisora, který má bilanci 18 výher a čtyři porážky. Devětadvacetiletý Brit v minulosti boxoval i s Ukrajincem Vitalijem Kličkem.

Pála, kterému patří 66. místo ve světovém žebříčku, zatím nechce duel moc komentovat, byť smlouvu už údajně podepsal. Případný úspěch by ale boxera, který má na kontě 32 výher z 35 zápasů, katapultoval mnohem výš. Pála se už jednou o evropský titul organizace WBO utkal, loni v březnu prohrál s Konstantinem Airichem z Německa. Poté uvažoval o konci kariéry, ale nakonec se rozhodl boxovat dále.

Velký zápas čeká v příštích dnech i dalšího českého boxera Luboše Šudu, který se již v pátek utká v lotyšské Liepaje s domácím Mairisem Briedisem a ve hře bude světový titul menší organizace IBA v křížové váze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články