Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kličko obhájil boxerské tituly, Pianeta vydržel do 6. kola

Mannheim (Německo) - Boxer Vladimir Kličko zůstává světovým šampionem profesionálních organizací WBO, IBF, WBA a IBO v těžké váze. Při dnešní obhajobě mistrovských pásů ukrajinský favorit porazil v Mannheimu Franceska Pianetu k.o. v šestém kole a vybojoval 60. vítězství v profesionálním ringu.

Vladimir Kličko
zdroj: EPA autor: Tobias Hase

Šestatřicetiletý Kličko měl od počátku převahu, levou rukou si držel o osm let mladšího soupeře na distanc a bez výraznější snahy o vlastní obranu hledal sebejistě způsob, jak proniknout přes jeho kryt. Cestu našel ve čtvrtém kole, kdy poslal Itala poprvé na zem, a bylo zřejmé, že brzy skončí Pianetova neporazitelnost mezi profesionály.

Od předčasného konce v tomto kole jej zřejmě ještě zachránil gong. V pátém ale došlo na nové počítání a v tom následujícím se Pianeta po dalším Kličkově útoku opět neudržel na nohách. Rozhodčí viditelně otřeseného Itala do dalšího boje nepustil a Kličko si připsal 51. výhru knokautem.

"Francesco se snažil, je to bojovník. Nebyl to lehký zápas, rozdával nejtvrdší rány, jaké jsem zažil. Naštěstí mě moc netrefoval," řekl Kličko, který s Pianetou loni chvíli trénoval. "Myslím, že se toho dost naučil a má před sebou velkou budoucnost," dodal. "Jsem hrozně zklamaný," přiznal Pianeta.

"Nemám k tomu co dodat. Nebyl to můj den a na šampiona to nestačilo. Prostě to bylo všechno na nic," doplnil italský boxer, který v roce 2010 zvládl úspěšný boj s rakovinou varlat.

Kličko potvrdil roli velkého favorita, zápas pro něj byl v podstatě přípravou na srpnovou bitvu v Moskvě proti ruskému boxerovi Alexandru Povětkinovi. Tento duel mu vynese největší honorář v kariéře. Má slíbenou rekordní sumu 17,5 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články