ČTsport

ČTsport
pondělí 26. června 2017 Adriana

Konečný porazil Achoura a je mistrem Evropy

Velikost textu:
aktualizováno 23. 3. 2013 23:16

Magdeburg - Boxer Lukáš Konečný získal pás profesionálního mistra Evropy organizace WBO ve střední váze, když porazil Francouze Karima Achoura na body. Dnešní duel byl předčasně ukončen v polovině závěrečného dvanáctého kola kvůli zranění českého boxera, na výsledek to ale nemělo vliv. Rozhodčí jej podle pravidel WBO dobodovali. Konečný zvítězil u všech tří sudích.

Konečný s pásem pro mistra Evropy organizace WBO
Konečný s pásem pro mistra Evropy organizace WBO

Čtyřiatřicetiletý ústecký boxer se v ringu představil po pěti měsících - poprvé od října, kdy v Kyjevě prohrál s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem v souboji o pás mistra světa WBO v lehké střední váze. Tentokrát boxoval ve vyšší váhové kategorii, do níž se rozhodl definitivně přestoupit.

Konečný měl od začátku převahu a potvrzoval roli favorita. Již ve třetím kole se ale se soupeřem srazil hlavou a měl roztržené obočí nad levým okem. I nadále byl lepší, ale prakticky neustále měl na tváři krev a Achour se snažil jeho handicapu využít. Už ve 4. kole rozhodčí duel poprvé přerušil, aby zkontroloval zranění Konečného, totéž se pak opakovalo i v 9. kole.

"Z mého pohledu jsem si to relativně pohlídal. Ta zranění byla nepříjemná, rušila mě. Ale myslím si, že jsem měl zápas ve svých rukách," řekl Konečný. "Dával jsem si trošičku bacha. Neříkám, že nic od něj nepřilítlo, nějaké nepříjemné údery. Ale věděl jsem, že vyhrávám. Dá se říct, že jsem se nedonutil ani k nějakému super výkonu," dodal. 

Konečný sice stále přesněji zasahoval francouzského soka, ten ale potvrdil svou odolnost. V polovině 12. kola rozhodčí zápas definitivně ukončil podle všeho pro další Konečného zranění v obličeji. "Už mi to hodně krvácelo a vadilo mi to ve výhledu. V tom posledním kole jsem měl najednou úplně červenou mlhu před očima a trošičku jsem se bál, že by tam přilítl nějaký úder, který bych kvůli tomu neviděl, a že by to mohlo rozhodnout," popsal Konečný závěr zápasu.

Achour sice zvedl ruce na znamení výhry, ale rozhodčí zápas dobodovali a nakonec se radoval Konečný. Českému boxerovi přisoudili vítězství v poměru 118:110, 116:112 a 118:110. "Já jsem v klidu věděl, že jsem vyhrál. Když rozhodčí zaregistruje, že tam byla hlavička, a ty byly dvě, tak se prostě dobodovává," nepřekvapilo českého boxera jeho vítězství, kterému aplaudovala zaplněná magdeburská GETEC Arena. V ní měl početný tábor fanoušků nejen z rodiny, ale i mezi německými návštěvníky. Konečný totiž boxuje za domácí tým SES Boxing.

Svému méně zkušenému, o osm let mladšímu soupeři složil poklonu. "Ty hlavičky, co udělal, rozhodně nebyly úmyslné. I se mi za ně omlouval, jak po nich, tak po zápase. Byl to férový kluk a já před ním smekám," prohlásil bývalý prozatímní světový šampion lehké střední váhy.

přehrát video
Záznam zápasu Konečný - Achour
Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.