Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Volf se Štěpánkem mají na slalomářském ME stříbro, Hradilek bronz

Bratislava - Čeští vodní slalomáři se vrátí z mistrovství Evropy v Čunovu u Bratislavy se dvěma individuálními medailemi. Částečně tak napravili reputaci z loňského šampionátu v Nottinghamu, z něhož nepřivezli poprvé v historii žádný cenný kov ze sólo závodů. Dnes vybojovali stříbro deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kteří tak mají první medaili na velké soutěži od stříbra na OH v Pekingu. Kajakář Vavřinec Hradilek přidal bronz. Šampionát jinak zcela ovládli domácí Slováci - vybojovali sedm individuálních medailí.

Domácí závodníci svoji sílu prokázali zejména mezi kanoisty, kde kompletně obsadili stupně vítězů v pořadí Michal Martikán, Matej Benuš a Alexander Slafkovský, jediný český finalista Jan Mašek neprojel branku a skončil desátý. Skvěle dnes závodili také Slovinci, kteří budou ve své zemi v Tacenu hostit v polovině září mistrovství světa. V Čunovu dnes prokázali výbornou připravenost třemi cennými kovy. Dva z nich vybojovali kajakáři.

Český reprezentant Hradilek se v jejich konkurenci nejprve radoval ze stříbra, ale pak o jednu pozici klesl, neboť rozhodčí smazali Juremu Megličovi dvousekundovou penalizaci a Slovinec se posunul před něj. Vyhrál jeho krajan Peter Kauzer, na něhož třiadvacetiletý Hradilek ztratil 2,03 sekundy, od Megliče jej dělilo 1,82.

České kajakářky skončily pod stupni vítězů

České kajakářky vsadily ve finále na opatrnou jízdu, neboť před nimi celkem pět závodnic minulo branku. Na medaili jim to ale nestačilo, Marie Řihošková skončila těsně pod stupni vítězů, Štěpánka Hilgertová figuruje o místo za ní. Vyhrála domácí favoritka Jana Dukátová, která po stříbru z kategorie kanoistek získala na ME druhou medaili.

Právě novou kategorii žen, které se zúčastnilo sedm kanoistek, vyhrála domácí Katarína Mácová, třebaže minula jednu z branek. Druhá byla Dukátová před Caroline Loirovou z Francie. Jediná Češka na startu Kateřina Hošková byla čtvrtá i vinou dvou padesátisekundových penalizací za neprojetí branky.

Štěpánka Hilgertová
zdroj: ČT24q autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články