Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jachtařka Fenclová skončila celkově druhá ve světovém poháru

Weymouth (Británie) - Česká jachtařka Veronika Fenclová obsadila druhé místo v konečném hodnocení Světového poháru olympijské třídy Laser Radial. Stříbro si zajistila pátým místem v závěrečném sedmém dílu seriálu, který dnes skončil v britském Weymouthu. Na stejném místě se za dva roky uskuteční i olympijská regata. Závěrečný závod i celé finále vyhrála s devadesáti body Nizozemka Marit Bouwmeesterová.

Fenclové chybělo na vítěznou Bouwmeesterovou šest bodů. "Celkový výsledek je odraz toho, že Veronika jezdí velmi stabilně. Nevyhrává, ale vždycky je vepředu, přičemž skoro nikdo jiný tohle neumí," okomentoval výhru trenér Jakub Kozelský. "Čtyři jachtařky bojovaly do konce o stupně vítězů a jsem nadšený, že Veronika zůstala na pódiu a má dvojku."

Světový jachtařský pohár se počítá druhou sezonou a Fenclová před rokem obsadila čtvrté místo, když ve finále přišla o bronz.

Závod ve Weymouthu byl i jednou z mnoha důležitých zkoušek olympijského revíru pro Londýn 2012. "Povzbuzením páté místo je, ale výsledek tohoto závodu nemá přímý vztah k olympiádě, protože svěťák jezdí devadesát lodí a olympiádu třicet," řekl Kozelský. "Chceme tady hodně trénovat, aby si Veronika na podmínky zvykla," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články