Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští in-line hokejisté zahájili domácí MS výhrou

Beroun - Čeští in-line hokejisté vstoupili do mistrovství světa organizace FIRS v Berouně výhrou nad Italy 6:2. Svěřenci trenéra Jiřího Suhrady rozhodli o své úvodní výhře v rámci základní skupiny B dobrým nástupem do utkání. Po 13 minutách vedli už 3:0. Dalším jejich soupeřem bude v úterý od 20:10 Španělsko. Zápas nabídne v přímém přenosu ČT4.

Češi vstoupili do turnaje aktivně, ale první větší šanci musel řešit brankář Handl v jejich brance. V osmé minutě se však prosadil kapitán Rachůnek a otevřel skóre. Neuplynula ani minuta a Šinágl zvýšil. Když poté Besser přidal třetí branku, bylo takřka jasné, že jeden z hlavních favoritů na začátku turnaje překvapení nepřipustí.

Jiří Suhrada, trenér:

"Na úvod turnaje to byl dobrý výkon i výsledek, škoda obdržených branek. Několikrát jsme šli zbytečně do oslabení, ale naštěstí jsme je sehráli dobře. Musím uznat, že Italové sehráli dobrý zápas a potvrdili, že se světová špička pomalu vyrovnává."

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Itálie

Nic na tom nezměnil ani gól z Manteseho hole, neboť na něj ještě do přestávky stihl odpovědět Kameš. Po přesné trefě Šebka na 5:1 pro český výběr ve 27. minutě sáhli Italové ke střídání brankářů, ale ani tento tah je do hry nevrátil. Naopak ještě jednou inkasovali, když se po Vozdeckého ráně prosadil z dorážky Zacha. Manteseho snížení už bylo jen kosmetickou úpravou skóre.

Na úvod šampionátu nezaváhali ani dva zámořští favorité, USA a Kanada. Američané si ve skupině A snadno poradili s Kolumbií, které nadělili hned deset branek, aniž by sami inkasovali. Kanaďané si vedli podobně suverénně, když v "béčku" porazili Španělsko 8:1.

Výsledky MS mužů v in-line hokeji organizace FIRS

Skupina A:

USA - Kolumbie 10:0 (6:0)

Francie - Švýcarsko 4:4 (1:3)

Skupina B:

Itálie - ČR 2:6 (1:4)

Branky: 17. a 32. Mantese - 8. Rachůnek, 9. Šinágl, 13. Besser, 19. Kameš, 27. Šebek, 31. Zacha.  

Kanada - Španělsko 8:1 (4:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články