Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Startuje Světový pohár v parkuru v Olomouci. Opatrný obhajuje triumf s mladšími koňmi

Po roce se opět pokusí zaútočit na titul v Olomouci. Nyní to ale bude složitější. V minulém roce jezdec Aleš Opatrný na podniku Světového poháru v parkurovém skákání v Olomouci zvítězil v sedle koně Dimara. Teď bude dlouholetá česká jednička závodit s mladšími koňmi. Od čtvrtka do neděle program Grand Prix vysílá živě web ctsport.cz, první přenos začíná v 8:45

Aleš Opatrný
zdroj: ESC autor: Kateřina Návojová

"Letos v Olomouci nemám ty nejzkušenější svěřence, jsou to všechno poměrně mladí koně, takže obhajoba bude těžká. Když se probojuji do rozeskakování, udělá mi to velkou radost," říká Opatrný.

Do dějiště podniku Světového poháru dorazily necelé tři stovky koní a zhruba poloviční počet jezdců. Od čtvrtka je pro závodníky připraveno osmnáct soutěží v šesti túrách. Opatrný bude mít v nejnáročnější tříhvězdové kategorii tři nadějné svěřence. "Přivezl jsem jednoho sedmiletého do túry pro mladé koně, dále dva devítileté a jednoho osmiletého do kategorie CSI3*W. Uvidím, jak budou ve čtvrtek skákat, a podle toho je nasadím do dalších soutěží," osvětluje Opatrný.

Šestatřicetiletý jezdec se opět těší na domácí atmosféru. Na olomouckém mítinku jsou tradičně diváci blízko kolbišti. "Vždy mě motivuje k maximálnímu výkonu, když diváci přivítají jezdce v kolbišti potleskem. Je to pro mě velké plus. Mám příjemný pocit, když člověk rok zpět vyhraje Velkou cenu a přijíždí na to samé místo," povídá několikanásobný mistr České republiky.

Opatrný letos objíždí prestižní sérii závodů Global Champions League, při nichž reprezentuje s Annou Kellnerovou a dalšími třemi jezdci tým Prague Lions. Poznává několik světových závodišť nejvyšší úrovně, ale olomoucké si pochvaluje. "Samozřejmě jsem projel kus světa a vždy jsem měl pocit, že zdejší kolbiště je hodně malé, ale poté, co jsem jezdil častěji po závodech Global Champions Tour, musím říct, že olomoucké kolbiště je dostatečně velké," dodává s úsměvem Opatrný. Stavitelem parkurů je už druhým rokem německý course-designer Peter Schumacher.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články