Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Prskavec byl na Australian Open ve vodním slalomu druhý

Dobře začal sezonu kajakář Jiří Prskavec, když skončil druhý na Australian Open v Penrithu. Bronzového olympijského medailistu ve vodním slalomu připravil o obhajobu loňského vítězství Lucien Delfour. Třetí, tři desetiny za Prskavcem, skončil Francouz Boris Neveu.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Do finálové desítky se probojoval i mistr světa Ondřej Tunka, který se ale nevešel do dvanácté branky a dostal padesátisekundovou penalizaci. Finálová desítka těsně utekla Luboši Hilgertovi, jenž skončil na jedenáctém, prvním nepostupovém místě.   

"Závod byl super. Všichni to tady kromě Australanů jedeme hodně z tréninku, takže jsme dost unavení a na to jsem, myslím, předvedl dost slušný výkon," uvedl v tiskové zprávě Prskavec. "Měl jsem trošku štěstí při postupu do finále, když jsem v semifinále nabral dva šťouchy, ale na to se historie neptá. Druhé místo je krásné," řekl mistr světa z roku 2015.  

Kateřina Kudějová, jež byla v Austrálii loni druhá, tentokrát skončila čtvrtá. Jako jediná se probojovala do finále ženského kajaku. Amálii Hilgertové postup unikl po jednom doteku branky. Přesto brala bronz v kategorii do 23 let.  Další mezinárodní závod čeká české vodní slalomáře na konci března ve slovinském Solkanu.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec skončil v Austrálii druhý


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články