Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kordista Pitra stál ve Vancouveru na stupních vítězů, Jurka skončil pátý

Podruhé v kariéře se dostal na stupně vítězů ve Světovém poháru kordista Pavel Pitra. Devětadvacetiletý šermíř SC Praha skončil třetí ve Vancouveru. Právě tam, kde byl před třemi lety druhý. Ve čtvrtfinále byl i Jakub Jurka, ale dál nepostoupil, nicméně v 18 letech zaznamenal pátým místem životní výsledek mezi seniory. Následná soutěž družstev se Čechům nepovedla.

Jakub Jurka
zdroj: Facebook.com/JakubJurka

Pitra po dvou porážkách v sedmičlenné základní skupině musel do předkol a postupně vyřadil šest soupeřů. Ve čtvrtfinále porazil Francouze Ronana Gustina, jenž mu v roce 2015 ve Vancouveru překazil celkový triumf, v semifinále už ale nestačil na dalšího Francouze Daniela Jerenta, kterému podlehl 9:15.  

Desátý kordista žebříčku FIE Jerent předtím ukončil vítězné tažení juniorské světové jedničky Jurky. Český talent z Dukly Olomouc prošel bez porážky základní skupinou a prohrál až v desátém souboji. V osmifinále jej nezastavil ani nejvýše nasazený Korejec a světová dvojka Čung Čin-sun.

Jerent potom ve finále podlehl světové trojce Bogdanu Nikišinovi z Ukrajiny.  Richard Pokorný po povedené základní skupině postoupil s jedinou porážkou rovnou do hlavní soutěže, ale tam jej hned vyřadil Polák Radoslaw Zawrotniak a skončil na 43. místě. Martin Čapek do play off neprošel.  

V soutěži družstev čeští kordisté prohráli v osmifinále a obsadili dvanácté místo. Nenavázali tak na loňské prvenství, o které se postarala sestava Jiří Beran, Martin Rubeš, Richard Pokorný a Pavel Pitra.

Letos byli v týmu Martin Čapek, Jakub Jurka, Pokorný a Pitra, který v sobotní soutěži jednotlivců ve Vancouveru získal bronzovou medaili. V utkání o postup do čtvrtfinále podlehli osmí nasazení Češi Američanům 37:45, v zápasech o umístění následně porazili Kazachstán a prohráli se Švýcarskem a Španělskem. Ve finále zdolala Francie 45:41 Itálii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články