Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Krpálek: Nemohl jsem vypustit toho draka. Umístění je ale skvělé

Lukáš Krpálek se na Grand Slamu v Paříži necítil v ideální formě. Přesto získal další cennou medaili. Překvapil také Jaromír Musil, který dosáhl na pátou příčku.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: David Šváb

"Necítil jsem se celý den vůbec dobře. Ačkoli jsem hrozně toužil ze sebe dostat maximum, nemohl jsem vypustit toho draka, který tam vždycky bojoval. Byl jsem unavený, ospalý, nemohl jsem se nastartovat," prohlásil Krpálek po pařížském turnaji, kde v semifinále nestačil na Korejce Kim Sung-mina.

Ostatní tři souboje vyhrál vždy v prodloužení. "Bylo to hodně utrápené, šel jsem tři prodloužení, to se mi normálně nestává. Proto jsem rád, že byl ten turnaj zakončený krásným bronzem. Je super odjíždět z grandslamu s medailí. Jsem hrozně spokojený, ale doufám, že takhle utrápený turnaj to byl poslední a že už to bude jen lepší," dodal.

O překvapení se v Paříži postaral Jaromír Musil ve váze do 81 kilogramů, když po rok a půl dlouhé pauze vybojoval páté místo a útočil na první medaili z grandslamů. "Je to hezké umístění, je to jeden z mých nejlepších výsledků. Jenže bohužel my sportovci to máme tak, že jestli nejsme mistři světa nebo nevyhráváme, tak nejsme spokojení," řekl Musil.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek byl v Paříži bronzový, Musil překvapil pátým místem

Svou radost dával najevo už na tatami, kde se zejména po rychlém postupu do čtvrtfinále nahlas radoval pokřikem "dobře, dobře". "Také mi rozhodčí trochu vynadal, že jsem to přehnal," uznal Musil.

V semifinále byl nad jeho síly Korejec I Sung-su, v duelu o bronz prohrál Musil až v posledních sekundách se světovou jedničkou Frankem de Witem. "Myslím, že jsem trochu lepší v technice a on v kumikatě (boj o úchop). Podařilo se mu prosadit jeho agresivní, skoro bych řekl až surový styl v kumikatě, to rozhodlo. Takticky se líp připravil," hodnotil Musil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články