Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Rybář získal už potřetí za poslední čtyři roky ocenění trenér roku UPT

Ondřej Rybář přidal ke dvěma vítězstvím už třetí ocenění pro trenéra roku v kategorii individuálních sportů za poslední čtyři roky. Šéftrenér české biatlonové reprezentace vyhrál v anketě Unie profesionálních trenérů ČOV. V nově vyhlašované kategorii týmových her pak zvítězil trenér volejbalových mistrů Evropy do 19 let Jiří Zach.

Ondřej Rybář (vpravo) s Jiřím Zachem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Vždycky záleží na sportovcích, protože sice můžete být sebelepší trenér, ale pokud není potenciál v závodnících, tolik se toho udělat nedá," řekl Rybář, jenž triumfoval už v letech 2014 a 2015.

Nejsilnějším momentem roku 2017 bylo pro Rybáře MS v Hochfilzenu, kde biatlonový tým získal zlato, dvě stříbra a bronz. "Když Gábina Koukalová vyhrála a Ondra Moravec jel výborný závod, kde do poslední chvíle vedl, to byly ty nejemotivnější momenty. Naopak ty negativní se snažím co nejdříve vytlačit. Je lepší žít tím, co se podaří, a odrazit se od toho," uvedl.

Na druhé místo v anketě zařadilo 135 členů UPT trojnásobného olympijského vítěze v hodu oštěpem Jana Železného, který dovedl své svěřence Jakuba Vadlejcha a Petra Frydrycha ke stříbru a bronzu na mistrovství světa. Vadlejch navíc vyhrál také Diamantovou ligu.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenérem roku byl potřetí vyhlášen kouč biatlonistů Rybář

Třetí místo patří Jiřímu Prskavcovi staršímu, trenérovi úspěšné skupiny vodních slalomářů, do níž patří mistr světa mezi kajakáři Ondřej Tunka i další medailisté včetně Jiřího Prskavce mladšího nebo Amálie Hilgertové.

Za koučem volejbalových kadetů Zachem patří druhé místo Janu Bašnému, jenž dovedl české házenkářky k historické účasti ve čtvrtfinále mistrovství světa. Třetí skončil Libor Zábranský, kouč hokejové Komety Brno, která získala titul v nejvyšší domácí soutěži po 51 letech.

Padesátku trenérů, kteří byli v minulých letech uvedeni do Síně slávy UPT, rozšířilo dalších sedm osobností. Vstoupili do ní Jiří Beran (šerm), Josef Fuksa (rychlostní kanoistika), Vladimír Miko (stolní tenis - in memoriam), Jaroslav Navrátil (tenis), Josef Šilhavý (atletika), Ludvík Wolf (judo) a Jaromír Žák (cyklistika).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články