Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dal kolegovi z reprezentace doping do pití a dostal stop na osm let

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Staré české přísloví platí i v Japonsku. Přesvědčil se o tom tamní kanoista Jasuhiro Suzuki, který dal reprezentačnímu kolegovi Seidžimu Komacuovi do lahve s pitím anabolický steroid, aby jej doping vyřadil z boje o účast na olympijských hrách 2020 v Tokiu. Pravda ale nakonec vyšla najevo a Suzuki dostal podle agentury AP osmiletý zákaz činnosti. Komacu byl omilostněn.

Sport
zdroj: ČT4

Incident se odehrál při zářijovém mistrovství Japonska, kde závodil dvaatřicetiletý Suzuki i pětadvacetiletý Komacu. Suzuki v nestřežené chvíli dal soupeři do pití zakázanou látku. Komacu pak z lahve pil, protože netušil, co nápoj obsahuje. Po šampionátu měl pozitivní dopingový test.

Suzuki se ale nakonec přiznal. Trest tak pro něho znamená nejen konec nadějí na účast na Hrách v Tokiu, ale v jeho věku nejspíš i konec kariéry.  

Oba kanoisté patřili k horkým kandidátům nominace pro Olympijské hry 2020 v Tokiu. Byli také v japonském týmu na srpnovém mistrovství světa v Račicích. Suzuki tam skončil 24. v závodě kajakářů na 5000 metrů, Komacu byl členem japonského čtyřkajaku na 500 metrů, který postoupil do semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články