Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Šerm má také své ceny. Přišli si pro ně Jurka nebo Choupenitch

Skvělá sezona dala vzniknout galavečeru českého šermu. Oceněni byli medailisté z evropských šampionátů – družstvo kordistů, fleretista Alexander Choupenitch, kordisté Jakub Jurka a Anna Coufalová.

Jakub Jurka
zdroj: Facebook.com/JakubJurka

"(Sezona) překonala všechna očekávání, proto jsme se rozhodli po vzoru závodníků, kteří se zařadili mezi nejlepší světové šermíře, udělat něco, co jsme nikdy nedělali," řekl předseda Českého šermířského svazu Oldřich Kubišta.

Potlesk vestoje si vyslechli kordisté Jiří Beran, Richard Pokorný, Martin Rubeš a Pavel Pitra, kteří vybojovali bronz v družstvech na ME v Tbilisi. Oceněni byli fleretista Alexander Choupenitch za titul z ME do 23 let a kordista Jakub Jurka, který je juniorskou světovou jedničkou a mistrem Evropy v juniorech i do 23 let. Čechy na mezinárodních piedestalech letos doplnila kordistka Anna Coufalová, třetí z mistrovství světa kadetek.

Je nám líto, video expirovalo.
Český šerm prožil kouzelný rok. Na galavečeru se rozdávaly ceny

V kategorii významná umístění svaz vybral osmičku výkonů, z toho tři týmové. Mezi oceněnými nechyběla sedmá místa kordisty Berana a fleretisty Choupenitche z ME v Tbilisi, kde je dělilo jediné vítězství od cenného kovu. "Bylo mi líto, že to nevyšlo Jirkovi, ale pak přišlo nadšení, že kluci byli třetí (v družstvech). To je hustý, úplnej úlet a doufám, že jednou to zlato přivezeme," vyhlásil Choupenitch.

Talenty roku se stali fleretista Marek Totušek, Karolina Bechyňová, která šermuje šavlí, a kordistka Veronika Bieleszová.

Ocenění Českého šermířského svazu 2017:

Medailisté: Družstvo kordistů (Beran, Pokorný, Rubeš, Pitra) - 3. na ME, Choupenitch - 1. ve fleretu na ME do 23 let, J. Jurka - 1. v kordu na ME juniorů a 3. na ME do 23 let, Coufalová - 3. v kordu na MS kadetek.

Významná umístění: Choupenitch - 7. ve fleretu na ME, Beran - 7. v kordu na ME, Rubeš - 5. v kordu na ME do 23 let, družstvo kordistů do 23 let (Rubeš, J. Jurka, D´Amico, Bradáč) - 7. na ME do 23 let, juniorské družstvo kordistů (J. Jurka, T. Jurka, D´Amico, Lokaj) - 7. na ME juniorů, družstvo kadetek (Němcová, Macko, Sedláková, Malíčková) - 8. na ME kadetek, D´Amico - 14. v kordu na ME juniorů, Došková - 16. v kordu na ME juniorů.

Talent roku: Totušek (fleret), Bechyňová (šavle), Bieleszová (kord).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články