Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Golfistka Spilková ukončila v Dubaji svou nejúspěšnější sezonu

Na čtvrtém místě celkového pořadí Ladies European Tour (LET) končí sezonu golfistka Klára Spilková. Na nejlepší výsledek za sedm let v této sérii stačilo české hráčce 36. místo na turnaji v Dubaji, kde zahrála tři rány pod par a za vítěznou Angel Yinovou z USA zaostala na hřišti Emirates Golf Clubu o 12 úderů.

Sport
zdroj: ČT4

Tak vysoko v evropském žebříčku Spilkové pomohl především dubnový triumf v marockém Rabatu. "Hraju mezi profesionálkami sedm let a věděla jsem, že mám na to dosáhnout nejvyšších cílů," uvedla Spilková v tiskové zprávě.

Nejvýš na žebříčku je Angličanka Georgia Hallová, za ní jsou Španělky Carlota Cigandaová a Azahara Muňozová a pak už česká hráčka, která na odměnách dohromady vydělala 104 717 eur (2,67 milionu korun).  

"Jsem ráda, že jsem sezonu dobojovala. Po stránce golfu jsem na tom dobře a ještě bych si klidně někde zahrála, ale pocítila jsem náročný přesun z kvalifikace o LPGA v Americe," připomněla cestování z Floridy do Dubaje.  

Tam se rozloučila se sezonou 36. místem. "Chtěla jsem hrát líp, ale nějak to tam nepadalo. Ve třetím kole jsem udělala dvě chyby a to se podepsalo na výsledku. Jinak je to můj nejoblíbenější turnaj roku, na skvělém hřišti, které mám ráda," řekla členka globálního týmu KPMG.  

V deseti letošních turnajích evropské série měla vedle vítězství další dvě umístění v desítce a tři do třiceti. "Všechno se odvíjelo od vítězství v Maroku. Cítím vděk a satisfakci za změny, které jsem provedla," připomněla, že do sezony vstoupila s novým trenérem, fyzioterapeutem a zařadila i jiného caddieho.  

Díky výhře v Maroku má Spilková nyní jistou kartu na evropskou tour na dvě sezony a minimálně příští rok bude evropský okruh dál hrát. "Sezona by měla začít v únoru několika turnaji v Austrálii. Potvrzené je také Maroko, kde budu obhajovat titul. Ostatní se uvidí, kalendář ještě nemáme," řekla Spilková.  

Z Dubaje vyrazila na dovolenou. "Těším se na odpočinek, na narozeniny (15. prosince) a na klidný konec roku. A pak už přijde rok nový a začne příprava na další sezonu. Doufám, že bude podobně úspěšná. Udělám pro to maximum," dodala Spilková. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články