Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Gymnastka Raismanová obvinila bývalého reprezentačního lékaře z obtěžování

Trojnásobná olympijská vítězka Aly Raismanová je další americkou sportovní gymnastkou, která uvedla, že ji sexuálně obtěžoval bývalý reprezentační lékař Larry Nassar. Již dříve doktora obvinila ze zneužívání její kolegyně ze zlatého týmu z olympijských her v Londýně McKayla Maroneyová.

Alexandra Raismanová
zdroj: GettyImages autor: Ronald Martinez

Třiadvacetiletá Raismanová o své zkušenosti s Nassarem promluvila v pořadu televizní stanice CBS "60 Minutes", který se bude vysílat v neděli. Další podrobnosti zveřejní ve své knize "Fierce", jež vyjde v úterý.

"Jsem naštvaná, opravdu rozčilená. Když vidím všechny ty holčičky, co za mnou chodí pro fotku nebo podpis...Chci se prostě zasadit o změnu, aby si nikdy něčím takovým nemusely projít," uvedl Raismanová v televizním rozhovoru. Nassar ji prý ošetřoval od patnácti let.

Podle CBS podalo na čtyřiapadesátiletého lékaře žalobu už více než 130 žen, včetně řady sportovkyň, s kterými přišel do kontaktu během působení u gymnastické reprezentace, pro niž pracoval přes dvacet let.

Po vypuknutí skandálu ho americká gymnastická federace v roce 2015 propustila. Loni v prosinci byl zatčen kvůli držení dětské pornografie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články