Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Praha a ten nejlepší parkur. O2 arena přivítá play-off Global Champions Legue

V Praze se příští rok vůbec poprvé pojede závod nejprestižnějšího parkurového seriálu Global Champions League. Bude to historická událost i pro jeho pořadatele. Premiérově se totiž pojede vyřazovací play-off o celkové vítězství na konci ročníku.

Je nám líto, video expirovalo.
Příští rok se v Global Champions League představí tým Prague Lions

Jak se letos v O2 areně cítili fanoušci tenisu při Laver Cupu, tak se tam za rok budou moct cítit příznivci jezdectví. Uvidí nejlepší parkurové jezdce světa, kteří tam přijedou na závěrečné play-off celoroční Global Champions Tour.

"Jedná se o zcela mimořádnou událost. Máme z toho samozřejmě obrovskou radost," uvedl Jan Andrlík za společnost Czech Equestrian Team, která bude spolupořadatelem akce.

K výjimečnosti závodu o celkové vítězství v celoročním seriálu přispěje i výjimečná výše prémií, celkem totiž půjde o 10 milionů euro.

Už je známé i přesné datum – organizátoři oznámili, že se v Praze pojede v čase předvánočním od čtvrtka 13. do neděle 16. prosince. V libeňské hale se 16 kvalifikovaných týmů utká ve čtvrtfinále, semifinále a finále, jehož vítěz obdrží tři miliony eur (77 milionů korun).

V letošním ročníku startují i dva čeští zástupci. Za tým Berlín Lions nastupují dlouhodobě nejlepší český parkurový jezdec Aleš Opatrný a Anna Kellnerová, dcera nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, kterému O2 arena patří. Seriál začínal v Mexiku a vyvrcholí patnáctou zastávkou v listopadu v Dauhá. 

Dokud se seriál nejel v Praze, musel mít český tým náhradní jméno. Nyní se Berlin Lions mohou přejmenovat a každý pozná na první pohled, kam patří. "Můžu ohlásit, že se bude jmenovat Prague Lions, takže oficiálně budeme jezdit za pražský tým. Myslím, že to dál podpoří tenhle sport v Praze a v České republice," prohlásila Kellnerová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články