Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Osmnáctiletá Bravikovová ovládla Grand Prix v Brně

Brněnské Grand Prix v moderní gymnastice má mladou vítězku z Ruska. Teprve osmnáctiletá vítězka letošní univerziády Julia Bravikovová ovládla sobotní víceboj s velkým náskokem 6,85 bodu před krajankou Polinou Choninovou a v neděli triumfovala i ve všech čtyřech finálových cvičeních.

Je nám líto, video expirovalo.
Šebková se s kariérou rozloučila pátým místem ve stuze

Výsledkově navázala na předchozí čtyři brněnská prvenství ruské olympijské vítězky z Ria Margarity Mamunové, která se letos vdala a ukončila kariéru. "Měla vysokou obtížnost sestav a při dokonalém provedení neměla konkurenci," uvedla hlavní organizátorka soutěže Blanka Mlejnková.

Domácí mistryně Anna Šebková obsadila ve víceboji 11. místo, předvedla pátou nejlepší sestavu se stuhou a byla šestá ve cvičení s míčem. Brněnským závodem se rozloučila s kariérou.

"Bylo to krásné, ještě mi to úplně nedochází. Zážitky teprve přijdou. Cítila jsem se uvolněně a svobodně. Užívala jsem si to. Věděla jsem, že mi o nic nejde. Myslím, že se mi podařilo odejít se ctí," řekla dvaadvacetiletá gymnastka.

Z mladých českých závodnic na sebe nejvíce upozornila v soutěži juniorek Alina Chamzinová, která k osmé pozici ve víceboji přidala třetí místo za cvičení s obručí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články