Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lipták: Nevím, zda takovou sezonu někdy zopakuji

Brno – Mimořádnou sezonu zažívá brokový střelec Jiří Lipták, který si z mistrovství světa přivezl dvě medaile. V Moskvě vybojoval individuální bronz v disciplíně trap a byl také členem stříbrného družstva. Po příletu přiznal, že si není jistý, zda takové výkony ještě dokáže zopakovat.

Jiří Lipták
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Nevím, zda se podaří tak úspěšná sezona někdy zopakovat. Výsledky jsou dobré pro celou českou střelbu," uvedl Lipták. Navzdory nabitému programu posledních dnů a hodin nebyly na úspěšném střelci patrné stopy únavy. "Vzhledem k rannímu odletu domů jsme vůbec nespali a šli přímo do letadla. Na oslavu padla whisky a pivo," přiblížil.

Třídenní soutěž v Moskvě nicméně byla náročná a bylo podle něj obtížné udržet koncentraci. Zpočátku se mu to perfektně dařilo a po třech položkách byl bezchybný. "Ale v posledních dvou jsem udělal chyby. Do kolen mě srazil netrefený poslední, pětadvacátý terč. Měl jsem ale dvě hodiny na to, abych se před rozstřelem o postup do finále uklidnil," vyprávěl Lipták.

Před finálovou částí se pak dopustil chyby, když špatně zvolil odstín skel na brýlích. "Jak se stmívalo, tak jsem měl v závěru problémy s viděním," prozradil Lipták. Ve finále si oddechl až po vypadnutí exmistra světa Alberta Fernándeze ze Španělska, kdy už zbyli ve hře jen tři střelci.

"To už jsem věděl, že mám medaili. Bylo mi v tu chvíli jedno, jaká bude. Bohužel mě na jednom stanovišti zlobila elektronika a terče létaly později. Jenže jsem místo protestu terč přijal a netrefil jej," zalitoval ještě Lipták.

"Každá medaile z mistrovství světa je skvělá a nesmírně si jí vážím. Člověk nikdy neví, jestli není v jeho kariéře poslední," podotkl Lipák, kterého čeká ještě náročný závěr sezony. Už ve středu odjede do Chorvatska na tréninkový tábor s domácími střelci. Na přelomu září a října ho čeká Grand Prix v Bělehradě a následně soutěž v Itálii.

Poslední týden v říjnu bude bojovat v Dillí ve finále Světového poháru. "V listopadu si odpočinu a už od prosince začne příprava na další sezonu. Společně s Davidem Kosteleckým si chceme vybojovat nominaci na olympijské hry v Tokiu. A určitě zvládnu i další olympiádu v Paříži. Jsem teď v optimálním střeleckém věku," prohlásil Lipták.

Je nám líto, video expirovalo.
Střelec Lipták: Konec byl nejtěžší, ale nový model finále mi seděl
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články