Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Kuf dokončil MS jako třináctý, šampionem je Korejec Čong

Káhira – Třinácté místo obsadil na MS v moderním pětiboji Jan Kuf. V Káhiře vyhrál Korejec Čong Čin-hwa před Maďarem Róbertem Kaszou a Litevcem Justinasem Kinderisem.

Moderní pětibojař Jan Kuf
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Čong Čin-hwa se ujal vedení po úvodním šermu a z čela už ho nikdo nesesadil. Největším individuálním úspěchem osmadvacetiletého Korejce byl dosud bronz z MS 2012.

Stejnou medaili získal před třemi lety i Kuf, nyní však doplatil na střevní potíže. Dva dny pořádně nejedl, přesto nebyl daleko od dalšího výborného výsledku. Tělo řeklo dost až v závěrečném okruhu kombinace běhu se střelbou.

"Mohu jen chválit," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera. "Bohužel se sešlo vše, čeho jsme se před startem mistrovství báli. Kvůli nekompetentnosti rozhodčích se musel Honza vydat ze všech sil už v kvalifikaci. Ve vedru a ve chvíli, kdy nebylo dost času na regeneraci, měl oslabenou imunitu a chytil úporné střevní potíže, na které nic nezabíralo," dodal.

I v tomto stavu zaplaval český reprezentant čas odpovídající svému standardu, v bonusovém šermu vyhrál tři ze čtyř soubojů a na parkuru si poradil s výrazně slabším koněm. Před závěrečnou kombinací byl jedenáctý. "Kolegové trenéři za mnou chodili a tipovali Honzu na medaili," uvedl Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články