Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Račicích probíhají poslední úpravy, start světového šampionátu se blíží

Račice - Do začátku mistrovství světa v rychlostní kanoistice zbývají dva dny. Šampionát začne ve středu závody handicapovaných sportovců a od čtvrtka do neděle je naplánovaný klasický program závodů. Do areálu zrekonstruované Labe Areny už se sjíždějí první reprezentační týmy. Přímé přenosy závodů světového šampionátu v rychlostní kanoistice nabídne od čtvrtka do neděle program ČT sport i web ctsport.cz.

Do Česka se šampionát vrací po 59 letech. Areál v Račicích se na velkou sportovní událost připravoval více než rok. Rekonstrukcí prošly tribuny, cílová věž i zázemí pro sportovce.

"Změny jsou k lepšímu. Areál samozřejmě vypadá úplně jinak než před dvaceti lety. Posunuli jsme se dál, závodiště se musí posouvat nejen technologicky, ale i přístupem k divákům a ke všem těm ostatním skupinám, které se na tom kanálu podílejí," uvedl Martin Doktor, sportovní ředitel ČOV.

Zmodernizovány a opraveny byly i prostory určené k ubytování sportovců, které nově nabízí 450 míst. Třiatřicet z nich obsadili kanoisté české reprezentace, kteří díky domácímu šampionátu nemusí absolvovat dlouhé přesuny. "Je pro mě trošku výhodou, že si odpočinu od cestování a mohu se soustředit na závody," potvrdil výhodu prostředí Josef Dostál.

Sportovce ubytované mimo areál pořadatelé každý den sváží podle rozpisů. V době šampionátu se stejným způsobem budou přesouvat i diváci, protože od čtvrtka do neděle bude průjezd Račicemi uzavřen. Pro vítěze jednotlivých disciplín jsou už připravené také cenné kovy. Pro světový šampionát bylo vytvořeno 196 sad medailí po třech kusech. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články