Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Mistrem ČR ve stromolezení se stal Voda a je už dvojnásobným šampionem

Praha - Nejlepší profesionální stromolezci změřili svoje síly na mistrovství republiky. Šampionát v pěti náročných disciplínách hostil pražský park Na Jezerce. Nejlepším byl nakonec Jiří Voda, který si připsal už druhý triumf v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Stromolezci soutěžili o domácí tituly, nejlepší byl Voda

Nejlepší čeští stromolezci soutěží v jištěném šplhu, instalaci lana do koruny, práci v koruně, jištěném výstupu po větvích a záchraně zraněného stromolezce. Nejlepší trojice pak postupuje do finálové výzvy.

"Člověk si musí instalovat lano do koruny, musí tam vylézt, splnit čtyři stanoviště, sundat všechny věci ze stromu a bezpečně slézt dolů ze stromu," přiblížil hlavní rozhodčí Tomáš Hupač.

Body se strhávají například za nebezpečné šplhání nebo ničení větví. Nejrychlejším a nejdůslednějším závodníkem sedmnáctého mistrovství byl Jiří Voda, který zvítězil už podruhé a spolu se zbylými finalisty vybojoval vstupenku na mistrovství Evropy.

Na něm se Česká republika řadí k průměru a české zástupce čeká podstatně náročnější konkurence. "Posledních pár let jsme nebyli v první desítce, ale snažíme se," uvedl Voda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články