Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Poslední major sezony PGA Championship ovládl Američan Thomas

Charlotte (USA) – Vítězem posledního majoru sezony se stal americký golfista Justin Thomas. Čtyřiadvacetiletý hráč ovládl PGA Championship na hřišti v Quail Hollow poblíž Charlotte se skóre -8 a získal první velký titul.

Justin Thomas s trofejí pro vítěze PGA Championship
zdroj: REUTERS autor: Rob Schumacher

Třikrát se tak letos na majorech radovali Američané. Před Thomasem se stal Jordan Spieth králem British Open a na US Open získal trofej Brooks Koepka. Jen na úvodní akci velké čtyřky na Masters se prosadil Španěl Sergio Garcia.

Thomas, hráč s jedním z nejdelších driverů na okruhu, sice vyhrál v lednu dva turnaje PGA Tour, jenže v poslední době se mu příliš nedařilo. Od prvního kola se ale držel na dohled čela a v nedělním finále měl ze všech nejlepší nervy.

"Celý týden jsem byl neuvěřitelně v klidu. Opravdu jsem cítil, že si jdu pro vítězství. Překypoval jsem sebevědomím a nic mě nerozhodilo," řekl Thomas. "Jsem vítězem majoru a moje jméno s tím bude navěky spojováno," radoval se.

Je nám líto, video expirovalo.
Thomas ovládl poslední major sezony a slaví první velký triumf

Před závěrečnou devítkou se dělila o vedení pětice hráčů. Thomas se v čele osamostatnil po birdie na třináctce, na které poslal míček do jamky z dvanácti metrů tzv. chip-inem a zaťal ruku v pěst. "Málem jsem zešílel," řekl.

Výhru si pojistil díky birdie na tříparové sedmnáctce, na kterou si sedmičkou železem perfektně přihrál. "To byl jeden z mých nejlepších úderů na takhle brutálně navrtané jamce. Chtěl jsem par a birdie byl bonus," řekl Thomas.

Wanamakerovu trofej nakonec zvedl nad hlavu díky výhře o dvě rány před trojicí soupeřů, kteří v koncovce více chybovali. O druhé místo se podělili Američan Patrick Reed, Ital Francesco Molinari a Jihoafričan Louis Oosthuizen.

Hideki Macujama se mohl stát prvním japonským major vítězem. Chvilku vedl, ale třemi bogey od jedenáctky se o možnost slavit připravil. Do neděle vstupoval z prvního místa Američan Kisner a po nepřesnostech klesl na dělené sedmé místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články