Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Střelec Slavíček se postaral o velké překvapení. Ve skeetu se stal mistrem Evropy

Baku – Čeští sportovní střelci vybojovali na mistrovství Evropy v Baku druhé zlato. Po brokaři Davidu Kosteleckém vystoupal na nejvyšší stupínek nečekaně i Miloš Slavíček, který ovládl skeet. Někdejší juniorský mistr světa porazil v dramatickém rozstřelu olympijského vítěze z Ria Itala Gabriele Rossettiho, třetí skončil Švéd Stefan Nilsson.

Miloš Slavíček
zdroj: Twitter autor: ASC Dukla

Třiadvacetiletý Slavíček v kvalifikaci minul ze 125 terčů třikrát a byl o bod druhý za Rusem Antonem Astachovem. Ve finále šel brzy do vedení a v čele se spolu s Rossettim udržel až do konce. V napínavém rozstřelu sice chyboval jako první, Ital však jeho zaváhání nevyužil. V páté sérii Slavíček trefil oba terče, zatímco Rossetti dvakrát minul.

"V boji o zlato jsem měl krizový moment, kdy jsem si říkal, že mám stříbro. Střílí se nejobtížnější dvojstřely, v nichž se chybuje nejvíc. Nakonec jeden terč na pátém stanovišti pustil Rossetti. Měl jsem odstříleno, takže v tu chvíli ze mne všechno spadlo. Měl jsem zlato. Fantastický pocit," řekl Slavíček, jehož dalším cílem bude zabojovat o místo pro olympijské hry v Tokiu 2020.

Je nám líto, video expirovalo.
Střelec Slavíček je nečekaným mistrem Evropy ve skeetu

Střelec Dukly Hradec Králové se stal prvním českým mistrem Evropy od triumfu Jana Sychry v roce 2010 v Kazani. Právě se Sychrou a s Tomášem Nýdrlem získal loni v družstvech díky kontinentálnímu stříbru svou první medaili mezi dospělými.

Slavíček se v roce 2009 stal v 15 letech juniorským mistrem světa a následně byl v domácí anketě vyhlášen talentem roku. O čtyři roky později mu kvůli ilegálnímu držení zbraní hrozilo vězení. Při premiéře na velké akci mezi dospělými obsadil na loňském ME v Lonatu 14. místo.

Dalším českým střelcům se dnes tolik nedařilo. Nýdrle obsadil v kvalifikaci 27. místo, Jakub Tomeček skončil jednapadesátý. V součtu to v družstvech znamenalo sedmou příčku, vyhráli Rusové.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě z brokových, kulových a velkorážných zbraní v Baku:

Muži:

Skeet: 1. Slavíček (ČR) 54+11, 2. Rossetti (It.) 54+9, 3. Nilsson (Švéd.), ... v kvalifikaci 27. Nýdrle, 51. Tomeček (oba ČR). Družstva: 1. Rusko 362 351, 2. Itálie 359, 3. Švédsko 357, ...7. ČR 344. Velkorážní standardní puška 3x20 ran: 1. Pickl (Rak.) 578, 2. Kurki (Fin.) 578, 3. Olsson (Švéd.) 577. Družstva: 1. Švýcarsko 1711, 2. Rakousko 1710, 3. Francie 1706.

Junioři:

Skeet: 1. Birklykke (Dán.) 55, ... v kvalifikaci 10. Horký, 11. Korčák, 14. Lang (všichni ČR). Družstva: 1. Itálie 352, ...4. ČR 341.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články