Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Moravčíková zaplavala na 200 m prsa český rekord a postoupila do semifinále

Budapešť – Na mistrovství světa v plavání v Budapešti padl další český rekord. Postarala se o to Martina Moravčíková v závodě 200 metrů prsa a postoupila do semifinále. Časem 2:25,26 vylepšila vlastní tuzemské maximum z loňského roku o 52 setin a obsadila v rozplavbách osmou příčku. O postup do finále bude usilovat ve večerním programu.

Martina Moravčíková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Moravčíková navázala na vydařené vystoupení na stovce, kde zaostala o pouhé tři setiny sekundy za českým rekordem Petry Chocové. "Jela jsem od začátku své tempo. Japonka vedle mě ostře vystartovala. Já jsem si ale vzpomněla na slova trenéra, že co na první padesátce ušetřím, tak budu mít sílu na poslední. Toho jsem se držela a jela jsem si svoje, na skluz, který trénuju už dvacet let," popisovala průběh rozplavby.

Moravčíková je druhou českou reprezentantkou, která na šampionátu v Maďarsku postoupila do semifinále. Na znakařské stovce a padesátce se to podařilo Simoně Baumrtové. Ta na stovce pronikla i do finále, kde skončila sedmá.

Z rozplaveb nepostoupili Anna Kolářová na 100 metrů volným způsobem a Roman Dmytrijev na 200 metrů znak. Oba skončili ve třetí desítce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články