Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Orientační běžec Král přidal na Světových hrách do české sbírky bronz

Vratislav - Orientační běžec Vojtěch Král vybojoval na Světových hrách ve Vratislavi bronzovou medaili na krátké trati. Bývalý juniorský mistr světa zaostal v konkurenci 40 závodníků pouze za Matthiasem Kyburzem a Florianem Howaldem ze Švýcarska. Češi tak vybojovali v soutěžích neolympijských sportů už třetí cenný kov.

Vojtěch Král
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Devětadvacetiletý Král zaostal za vítězným Kyburzem o minutu a čtvrt, na druhého Howalda ztratil přes půl minuty. Vylepšil tak umístění z úterního sprintu, v němž skončil devátý. Jan Petržela obsadil 17. místo, Tereza Janošíková doběhla 26.

"V hantýrce orientačních běžců to byl pěkný fekál, samé zelené, zarostlé, hrozila ztráta směru, takže zajímavé, ale popral jsem se s tím a vyšlo to," nechal se slyšet Král. "Pár zbytečných myšek v závěru jsem tam udělal, ale je to pro mě novinka, medaili v dospělých ještě nemám. Takže to je pozitivní," dodal Král.

Cenný kov těsně unikl Pavlíně Žižkové, čtvrté v ukázkovém veslování na trenažéru na 2000 metrů. Petr Ouředníček skončil v téže disciplíně sedmý. Již dříve vybojoval stříbro a bronz ploutvový plavec Jakub Jarolím.

Je nám líto, video expirovalo.
Vodní lyžař Sedlmajer rozjel soutěž na Světových hrách slibně
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články