Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jarolím získal první českou medaili, s ploutvemi si doplaval pro bronz

Vratislav – Bronzová medaile v osobním rekordu 42,18 sekundy. Tak zní bilance ploutvového plavce Jakuba Jarolíma z disciplíny 100 metrů kraulem s dvěma ploutvemi a šnorchlem na Světových hrách v polské Vratislavi. Dvaadvacetiletý svěřenec trenérky Simony Klapcové se tak stal prvním českým medailistou.  

Jakub Jarolím
zdroj: PR autor: Czechteam.info

Jarolím, český vlajkonoš ze čtvrtečního slavnostního zahájení Her, ještě na obrátce vedl. V závěru finálového závodu mu následně docházely síly, ale medailovou pozici udržel. Vyhrál Dmitrij Gavrilov z Běloruska, který byl rychlejší o 53 setin.

"Byla výhoda, že jsem byl v první dráze, obracel do zdi a neviděl ostatní soupeře. Na konci už jsem se jen modlil, aby to bolelo co nejméně. Je to skvělý výsledek. Jsem za něj moc šťastný," řekl Jarolím.

Novojičínský plavec tak přidal bronz ze Světových her k titulu mistra světa na padesátce z roku 2013 a třetímu místu z MS před dvěma lety. "Tahle medaile je pro mě nejvíc," dodal absolvent oboru fyzioterapie na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci.

Soutěž v pilotáži padáku zahájilo duo Jiří Blaška - Mark Rahbani. Po úvodních dvou z celkových dvanácti seskoků jsou spokojení. "Pocity jsou dobré. Skóroval jsem v každém skoku, což byl můj hlavní cíl," hodnotil Blaška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články