Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Lakrosisté porazili Němce a budou hrát finále ME

Turku (Finsko) – Český tým lakrosistů postoupil do finále evropského šampionátu. Ve finském Turku porazili čeští hráči Německo 13:2 a o zlato si zahrají s Izraelem. 

Čeští lakrosisté poráží Němce
zdroj: Pavel Semerák

Český úspěch se nerodil lehce – tým se sice ujal vedení 3:0, ale v druhé čtvrtině soupeř snížil na 2:3 a měl více ze hry. Čechům se ale podařilo před koncem první poloviny zvýšit na 4:2 po chytrém gólu Jiřího Loskota.

Ve třetí čtvrtině pokračovali Němci v marném dobývání české branky, ve které podal opět výborný výkon Jakub Mareš. Naopak aktivní český tým potvrdil herní převahu třemi brankami, které definitivně zlomily odpor soupeře.

Poslední část hry už byla útočná exhibice českého týmu, který po krásných akcích postupně zvýšil až na konečný dvouciferný výsledek. Základem úspěchu ale byla především bezchybná hra v obraně, o které svědčí pouze dva obdržené góly.

Ve finále nastoupí Česká republika od 20:00 proti Izraeli, který ve druhém semifinále přehrál domácí finský tým 11:6. Pro oba týmy je to premiérová příležitost zvednout pohár pro mistra Evropy.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články