Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mayweather se rád chlubí bohatstvím, ale dluží na daních a chce odklad

New York - I známý sportovní numismatik, který má přezdívku "peníze" - Folyd "Money" Mayweather, má problémy s doplacením daně. Neporažený boxer, který je v desítce nejbohatších sportovců světa a jehož jmění se odhaduje na více než 700 milionů dolarů (přes 16 miliard korun), totiž dluží finančnímu úřadu za rok 2015 a žádá o odklad platby.

Floyd Mayweather
zdroj: ČTK/AP autor: John Locher

Slavný boxer, který se rád holedbá svým bohatstvím a jenž po 49 utkáních odešel neporažený do sportovního důchodu, se nyní vrací. V Las Vegas se 26. srpna střetne podle boxerských pravidel s irským šampionem smíšeného bojového umění MMA Conorem McGregorem a o jeho vítězství nikdo nepochybuje. Nicméně mu má za tenhle boxerskými odborníky opovrhovaný zápas přistát na kontě přes sto milionů dolarů. Čtyřicetiletý Mayweather nyní žádá, aby mohl počkat se splátkou nezaplacených daní za rok 2015 až po utkání. 

"Daňový poplatník má velký majetek, ten je však omezený a primárně nelikvidní," tvrdí boxerův právní zástupce v žádosti o odložení platby u daňového soudu, kterou má k dispozici usatoday.com. "Daňový poplatník má významnou událost likvidity naplánovanou zhruba po 60 dnech, odkud má v úmyslu zaplatit zůstatek nesplaceného daňového závazku z roku 2015," uvádí se dál. 

Soud zjistil, že Mayweather prostředky na splacení neuvedené výše nezaplacené daně má, ale mohlo by to znamenat, že bude muset prodat něco ze svého majetku. Ten obsahuje například zámek ve státě Las Vegas i kolekci luxusních automobilů těch nejlepších značek, mezi nimiž je například i sporťák Koenigsegg CCXR Trevita, jehož jsou vyrobeny jen tři exempláře a stojí téměř pět milionů dolarů. 

Podle ESPN je sankce za nezaplacení obvykle půl procenta z částky, která pak každý měsíc o udanou část narůstá. Nyní je nezaplaceno už 15 měsíců, což je o sedm a půl procenta navíc.

Zdroj
USA Today

Hlavní zprávy

Nejčtenější články