Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Orientačním běžcům unikla medaile ze závodu MS smíšených štafet

Tartu (Estonsko) - Českým orientačním běžcům těsně unikla medaile ze světového šampionátu. Kvarteto ve složení Jana Knapová, Miloš Nykodým, Vojtěch Král a Denisa Kosová skončilo na mistrovství světa čtvrté v závodě smíšených sprintových štafet. Kosová sice vybíhala na poslední úsek z druhého místa s více než minutovým náskokem, ale o medailovou pozici přišla. Nakonec zvítězili Švédové před obhájci titulu z Dánska a třetími Švýcary.

Nykodým předával třetí a Král na předposledním úseku posunul český tým ještě o místo výš. Na Kosové se ale projevil tréninkový výpadek způsobený zraněním, předstihly ji mistryně světa ze sobotního sprintu Maja Almová z Dánska i Švýcarka Sabine Hauswirthová.

"Celý závod jsem se protrápila, strašně špatně se mi běželo. Samozřejmě mě pád z medaile mrzí, ale bohužel na to dnes nebylo, vydala jsem ze sebe maximum," uvedla Kosová. Do cíle doběhla 21 sekund za bronzovou Švýcarkou, i čtvrtá příčka však představuje nejlepší umístění českého týmu v této disciplíně na MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Na MS v orientačním běhu utekla české smíšené štafetě medaile
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články