Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Zahájení Olympiády dětí a mládeže vidělo brněnské Výstaviště

Brno – Na brněnském Výstavišti byla zahájena Olympiáda dětí a mládeže. Přes 4000 mladých sportovců ve věku 13–16 let bude soutěžit o svoje první velké medaile. Přímý přenos sledujte již zítra od 8:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
V Brně začala Olympiáda dětí a mládeže

Olympijský oheň zapálili rychlobruslařka Martina Sáblíková s cyklistou Janem Hirtem. V průběhu čtyř dnů se bude v moravské metropoli bojovat ve 22 sportech o medaile v 90 disciplínách.

Role vlajkonošů se ujaly české sportovní hvězdy, mezi kterými nechyběla biatlonistka Veronika Vítková nebo zlatá skifařka z Londýna Miroslava Topinková-Knapková. "Jsem nadšená z atmosféry. Sama jsem byla čtyřikrát na olympiádě, ale nikdy na zahájení," říkala česká skifařka. "Třeba se ty děti jednou dostanou na klasickou olympiádu," dodala Vítková.

Mladí sportovci budou soutěžit v atletice, badmintonu, baseballu, basketbalu, cyklistice, florbalu, fotbalu, házené, jachtingu, karate, kolečkových bruslích, moderní gymnastice, orientačním běhu, plavání, plavání hendikepovaných, sportovní gymnastice, sportovní střelbě, stolním tenisu, synchronizovaném plavání, tenisu, triatlonu a volejbalu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články