Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

ČOV vyzval Peltu, aby rezignoval na post místopředsedy

Praha - Výkonný výbor Českého olympijského výboru vyzval trestně stíhaného bývalého šéfa českého fotbalu Miroslava Peltu, aby se dočasně vzdal výkonu funkce místopředsedy ČOV i členství v plénu. Pozastavení by mělo trvat až do pravomocného rozhodnutí orgánů činných v trestním řízení nebo pravomocného rozhodnutí soudu.

"Ctíme presumpci neviny, ale na druhou stranu vnímáme současnou situaci jako opravdu závažnou. Vzhledem k tomu vyzýváme Miroslava Peltu, aby pozastavil výkon obou funkcí," uvedl předseda ČOV Jiří Kejval.

Osobně vyzval Peltu k odstoupení už před měsícem. "Jelikož Miroslav Pelta již rezignoval na funkci předsedy Fotbalové asociace České republiky, věřím, že i v tomto případě se zachová podobně," řekl Kejval.

Pelta čelí obvinění z ovlivňování dotací z ministerstva školství. Před týdnem byl po měsíci propuštěn z vazby a je vyšetřován na svobodě. Na funkci předsedy fotbalové asociace rezignoval z vazby poté, co na valné hromadě FAČR nebyl zvolen jeho nástupce a Pelta nadále zůstal v jejím čele.

Místopředsedou ČOV byl Pelta zvolen loni v říjnu. Podle stanov ho může odvolat jen plénum, které ho do funkce zvolilo. "K tomuto kroku ČOV zatím nepřistoupil, protože jak jsem již uvedl, respektujeme presumpci neviny. Proto bychom chtěli do budoucna vytvořit mechanismy, které by takové situace dokázaly řešit," uvedl Kejval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články