Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Líheň budoucích olympioniků míří do Brna, soutěžit bude 3600 sportovců

Praha - Přesně za deset dní začne v Brně letní olympiáda dětí a mládeže. Zúčastní se jí 3600 sportovních nadějí ve věku od deseti do osmnácti let, které změří síly ve 22 sportech a budou usilovat o medaile v devadesáti disciplínách. Do jihomoravské metropole se tato akce vrací po dvanácti letech. Přímé přenosy a sestřihy jednotlivých dní sledujte od 25. do 28. června na ČT sport a webu ctsport.cz. 

Zahájení VI. letní olympiády dětí a mládeže v Uh. Hradišti
zdroj: ČT Brno

"Letošní olympiáda znamená obrovský přelom v tom, že soutěže bude vysílat v přímých přenosech Česká televize. Je připraveno více než dvacet hodin přenosů," řekl na tiskové konferenci v Brně předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Akci označil za líheň budoucích olympioniků. "Když jsem se v letadle při cestě na loňské Hry v Riu zeptal, kdo z reprezentantů prošel touto soutěží, zvedl se les rukou. A už jsme se dočkali i olympijské vítězky. Eva Samková startovala na zimní podobě této akce."

V Brně se bude soutěžit na 34 sportovištích, v pohotovosti bude 1500 pořadatelů. Všichni účastníci budou bydlet společně v olympijské vesnici na studentských kolejích VUT, kde bude k dispozici i olympijským dům s potřebným zázemím.

"Brno sportu fandí, významných akcí přibývá. Chceme proto doplnit sportovní infrastrukturu, kterou město potřebuje. Nejnověji máme našlápnuto k výstavbě atletické haly," poznamenal primátor města Petr Vokřál.

Mladí sportovci budou soutěžit v atletice, badmintonu, baseballu, basketbalu, cyklistice, florbalu, fotbalu, házené, jachtingu, karate, kolečkových bruslích, moderní gymnastice, orientačním běhu, plavání, plavání handicapovaných, sportovní gymnastice, sportovní střelbě, stolním tenisu, synchronizovaném plavání, tenisu, triatlonu a volejbalu.

Program doplní umělecká soutěž v krátkém filmu a videu. Slavnostní zahájení se uskuteční v sobotu 24. června v 17:30 v pavilonu F na Brněnském výstavišti a bude z bezpečnostních důvodů přístupné pouze sportovcům. Závěrečný ceremoniál proběhne v olympijské vesnici ve středu 28. června od 20:30.

Program ODaM na ČT sport a webu ctsport.cz:

25. 6. - přímý přenos od 8:30, sestřih dne od 20:00 

26. 6.přímý přenos od 9:00, sestřih dne od 20:25 

27. 6.přímý přenos od 9:00, sestřih dne od 20:00 

28. 6.přímý přenos od 9:00, sestřih dne od 21:55 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články