Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Boxer Kovaljov chce zpět mistrovské pásy, o něž ho připravili rozhodčí

Las Vegas/Praha - Velká odveta se chystá na sobotu 17. června v Las Vegas. Americký boxer Andre Ward se v tamním Mandalay Bay Events Center střetne znovu s Rusem Sergejem Kovaljovem. Odveta o tři mistrovské tituly organizací WBA, WBO, IBF ve střední váze bude o to zajímavější, že Ward v prvním utkání do té doby neporažených soupeřů zvítězil podle většiny expertů jen zásluhou amerických rozhodčích. I v odborném tisku se objevil názor, že jde o jednu z deseti největších krádeží v historii boxu.

Sergej Kovaljov
zdroj: ČT4 autor: ČTK/AP/John Locher

Kovaljov poslal loni v listopadu soupeře ve druhém kole do počítání, ale ani to mu nepomohlo. Nicméně sportovní svět přijal výsledek utkání jako kontroverzní rozhodnutí.

"Myslím, že teď budu muset vyhrát jasně každé kolo," řekl ruský boxer s tím, že bude chtít ještě větší jistotu výsledku. "Dávám ale přednost tomu, abych ho knockoutoval," dodal pro Los Angeles Times.

Jak je bývalý ruský šampion na odvetu nažhavený, naznačil jasně. "Nezaslouží si ty mistrovské pásy. Byly to dary, které mu k Vánocům dali soudci," prohlásil Kovaljov, jenž za utkání inkasoval dva miliony dolarů a procento ze zisku, zatímco jeho soupeř bral pět milionů.

"Chci zničit toho chlapa, jako boxera i jako šampiona. Pro mě není šampion. Je to falešný šampion," dodal, ale na adresu soudců prohlásil, že jim věří už proto, že žádný z těch, kteří posuzovali listopadový zápas, by v červnu u ringu být neměl.

Vstupenky na zápas se prodávají v cenách od 105 dolarů (2470 korun) po 1255 dolarů (29 500 korun). 

Zdroj
ČT sport, LA Times

Hlavní zprávy

Nejčtenější články