Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sedmnáctiletý Nepejchal podruhé v kariéře střílel na SP finále

Mnichov - Sedmnáctiletý olympionik Filip Nepejchal obsadil šesté místo ve střelbě z libovolné malorážky na 3x40 ran na Světovém poháru v Mnichově. V třípolohové střelbě je to jeho nejlepší výsledek v kariéře a celkově teprve podruhé střílel v pohárovém seriálu ve finále. Premiéru měl vloni v Baku, kde ještě jako šestnáctiletý senzačně zvítězil ve vzduchové pušce.

V závěrečném soutěžním dnu v Mnichově byl Nepejchal nejprve třetí v kvalifikaci. V osmičlenném boji o medaile pak vypadl jako třetí v pořadí, a to až po rozstřelu s Ukrajincem Serhijem Kulišem.

Prvenství vybojoval bronzový medailista z olympijských her v Riu de Janeiro Alexis Raynaud z Francie před Sergejem Kamenským z Ruska, který byl na loňské olympiádě druhý a v mnichovské kvalifikaci vyrovnal světový rekord nástřelem 1186 kruhů.

Nepejchal o den dříve v takzvané eliminaci vytvořil juniorský světový rekord výkonem jen o jeden bod horším.

Ve vzduchové pistoli dělil Denisu Bezděčnou od postupu z kvalifikace jediný bod. Při teprve druhém startu na SP v kariéře skončila devatenáctiletá dvojnásobná bronzová medailistka z juniorského ME jedenáctá. Zvítězila držitelka zlata a bronzu z Ria Anna Korakakiová z Řecka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články