Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fuksa: Mým cílem je MS v Račicích, Světový pohár i mistrovství Evropy

Praha – Rychlostní kanoista Martin Fuksa zahájil úspěšně novou sezonu. V Portugalsku vyhrál v úvodu Světového poháru závod na kilometrové trati i sprinterskou dvoustovku. Po návratu už s mladším bratrem Petrem trénoval doma.

Fuksa těží z vysokohorské přípravy, kterou letos premiérově zařadil na úvod přípravného období. "Od té doby se mi zdá, že mám hrozně moc energie," líčí český mistr světa, který kromě individuálních startů v Portugalsku absolvoval i závod na 500 metrů v deblkánoi.

Trénink si jen pochvaluje. "Hned na začátku ledna jsme odletěli do bulharských hor, kde jsem strávil tři týdny. Pro mě ta vysokohorská příprava měla určitě pozitivní dopad a jistě ji zopakujeme i před MS," popsal Fuksa. "Jezdili jsme na běžkách, běhali, plavali a posilovali. Vše v nadmořské výšce, což pomáhá k nynějším lepším výkonům," dodal.

Partnerem mu byl premiérově v mezinárodní konkurenci jeho mladší bratr Petr. Spolu dojeli pátí. "Jsme klasičtí bráchové. Někdy bych mu rád dal pěstí, ale záleží mi na něm a budu se mu snažit pomoct ve všem. Doufám, že nám to jednou na deblu půjde co nejlíp," říká s úsměvem Fuksa. 

"Trénuje se mnou už od ledna, první rok závodí v dospělé kategorii. Máme takovou tréninkovou skupinu. Ještě stoprocentně sladění nejsme, ale máme podobnou techniku jízdy. Abychom mohli konkurovat špičce, musíme trénovat ještě víc," míní starší z bratrů Fuksových.

Oba dva kanoisté po nočním návratu z Portugalska trénovali a už ve středu odjíždí na druhý závod světového poháru do Maďarska. "Můj největší vrchol sezony je MS, které se po necelých 60 letech koná v České republice. Tam bych chtěl samozřejmě uspět, ale nic se nemění na tom, že chci uspět i na světových pohárech a pak na mistrovství Evropy," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články