Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Badmintonista Mendrek vybojoval v Peru bronz a kvalifikoval se na MS

Lima – Adam Mendrek přivezl z hlavního města Peru velký mezinárodní úspěch. Na turnaji kategorie International Challenge s dotací 20 000 dolarů došel český badmintonista až do semifinále. Připsal si tak 2800 bodů, v žebříčku se posunul na 114. místo a navíc se tím kvalifikoval na světový šampionát do Glasgow.

Adam Mendrek
zdroj: kana-foto.cz

Mendrek měl situaci mírně ulehčenou hned na začátku turnaje, když Rodolfo Ramirez z Guatemaly k zápasu nenastoupil. Domácího Bruna Barrueta Dezu pak porazil český hráč hladce ve dvou setech 21:8 a 21:10. Mezi nejlepších osm pak Mendrek proklouzl po výhře nad brazilským kvalifikantem Fabriciem Fariasem, jehož porazil 21:13 a 21:15.

"Turnaj byl ve velmi těžkých podmínkách, jelikož v hale bylo 30 stupňů a 75% vlhkost, na kterou nejsem z Evropy zvyklý," podotkl Mendrek.

Jednadvacetiletý hráč ztroskotal až na italské jedničce a stém hráči světa Rosariu Maddalonim. "V semifinále to byl krvák, nakonec jsem po 65 minutách hry prohrál 19:21, 21:18 a 15:21. Myslím, že právě ve třetím setu rozhodly jeho zkušenosti z těchto amerických turnajů. Byl zvyklý na tyto podmínky," uvedl Mendrek.

Kategorie International Challenge patří mezi ty nejvyšší. Prestižnější jsou už jen Grand Prix, Grand Prix Gold a nejvyšší Super série. Tyto všechny turnaje objíždějí hráči nejlepší světové padesátky, na turnaji v Peru hráli žebříčkově horší badmintonisté. První nasazený byl 56. hráč světa Brazilec Ygor Coelho. Ten nakonec celé klání ovládl.

Kromě třetího místa a postupu na MS do Glasgow, což pro něj bude seniorská premiéra na velkém šampionátu, si Mendrek z Peru odváží hlavně dobré pocity. "Cítím, že každým turnajem se moje hra mění a zlepšuje. Čím více zápasů odehraji s těmito hráči, tím lepší standard budu mít," zdůraznil.

Zdroj
czechbadminton.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články