Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Matuš se touží zapsat do české golfové historie, chce hrát PGA Tour

Praha – Smělé plány má aktuálně nejlepší český golfista Stanislav Matuš. Osmadvacetiletému hráči patří 747. pozice ve světovém žebříčku a rád by stoupal výš. Cílem je brána prestižní PGA Tour. Důležitý krok mezi elitu hodlá udělat už letos. Proto svou pozornost směřuje k německé Pro Golf Tour.

Stanislav Matuš
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Po osmi turnajích sezony je v pořadí série Pro Golf Tour osmý. Pokud skončí celkově do pátého místa, získá možnost startovat v příštím roce na vybraných turnajích Challenge Tour, druhé nejvyšší evropské kategorie.

"Pro Golf Tour je letos prioritou. Mám dobře našlápnuto a doufám, že se do první pětky posunu a jako loni nějaký turnaj vyhraji," řekl Matuš. "Golf ale nehraji, abych zůstal na Challenge Tour, to je mezikrok. Nejvyšší metou je PGA Tour, to je můj cíl. Cesta není nereálná, ale je dlouhá," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Matuš: Chci se dostat na PGA Tour a zahrát si golfový major

Z českých golfistů dosud nikdo na PGA Tour ani na nejvyšší evropské European Tour, na které se domácí hráči dostanou jen omezeně díky volným účastnickým kartám, nestartoval.

"Pracuji na tom, abych se zlepšoval. Získávám nové informace a mám teď skvělé zázemí, protože všechno stojí spoustu peněz," řekl člen Prague Golf Teamu, jehož připravuje trenér Jiří Němeček. Hole mu nosí v roli caddyho Viktor Čapek a od listopadu spolupracuje také s mentálním koučem Jiřím Šlédrem.

V zimě navíc Matuš jezdil do španělské akademie Novozélanďana Michaela Campbella. "Nasával jsem informace, co to šlo," uvedl Matuš, že měl při pobytech u vítěze US Open z roku 2005 oči otevřené. "Je mistrem krátké hry. Každý trénink byl obrovským posunutím vpřed. Dal mi i osobní číslo a můžu mu volat z turnajů."

Nedávno skončil druhý na Pro Golf Tour v Maroku a koncem dubna bude obhajovat výhru v Haugschlagu. Kvůli tomu ale nestihne kvalifikace českých turnajů Challenge Tour a akci European Tour na Albatrossu, čehož nicméně nelituje. "Rád bych si tam zahrál, byla by to čest, ale cílem je letos Pro Golf Tour," pokračoval Matuš.

Vedle Pro Golf Tour by rád zkusil v závěru roku kvalifikační školu European Tour, možná vyrazí na kvalifikaci PGA Tour do USA. "Uvidíme, jak to budu zvládat," prohlásil vedoucí muž žebříčku časopisu Golf Digest Order of Merit, který zohledňuje výsledky českých profesionálů ze všech turnajů.

V tom světovém je shodou okolností před zraněným Tigerem Woodsem a často slýchává otázku, zdali je lepší než vítěz čtrnácti majorů. "Rozhodně ne. To se nedá srovnávat. Tiger stvořil novodobý golf, mám před ním obrovský respekt," uzavřel Matuš a doplnil: "Mě těší postup žebříčkem, protože to znamená, že se zlepšuji."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články