Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Golfisté budou znovu nahánět zelené sako. Favoritem je Johnson

Augusta (USA) - Začíná golfové Masters. Největším favoritem turnaje je první hráč světa a oblíbenec domácích fanoušků Dustin Johnson. Den před začátkem sice spadl ze schodů a poranil si záda, doufá však, že už ve čtvrtek bude schopen absolvovat první kolo. Vítěz Masters se do zeleného saka oblékne na hřišti v americké Augustě v neděli. První přímý přenos z Masters sledujte od 21:00 na webu ctsport.cz, od 22:00 pak i na ČT sport.

Dustin Johnson
zdroj: AP autor: John Minchillo

Závěrečnou přípravu golfistům narušilo počasí. Organizátoři museli kvůli blížící se frontě, která by podle meteorologů měla do oblasti přinést silné bouře, uzavřít hřiště. Kvůli hrozícímu tornádu dokonce evakuovali část sponzorů a návštěvníků, kteří už jsou na místě.

Johnson si loni vylepšil na Masters čtvrtým místem maximum a nyní vstupuje do turnaje v životní formě. Vyhrál tři poslední turnaje, které hrál. "Golf je zábavný. Je jedno, jak dobře hrajete, vyhrát stejně nemusíte," řekl. Prvním hráčům světa se ale na Masters v poslední době uspět nedaří. Naposledy z pozice jedničky zvítězil před patnácti lety Tiger Woods.

Loňský vítěz US Open Johnson půjde první dva dny po hřišti s krajany Jimmym Walkerem a dvojnásobným držitelem zeleného saka Bubbou Watsonem. "Věřím si, hraju dobře, ale stát se může cokoli. Tohle hřiště mé hře sedělo, ale je náročné a každá hůl v bagu musí fungovat skvěle," řekl Johnson.

Johnsonův manažer David Winkle informoval o tom, že americký golfista spadl v pronajatém domě v Augustě ze schodiště a bolestivě si narazil záda. Dostal léky a doporučení být v klidu, přesto chce do turnaje o populární zelené sako nastoupit. Johnson si loni vylepšil maximum na Masters čtvrtým místem a před letošním ročníkem byl v životní formě. Triumfoval na třech posledních turnajích, které odehrál.

Sport
zdroj: ČT4

Titul obhajuje Danny Willett, kterému se ale od životního úspěchu příliš nedaří. Naopak počítat se znovu musí s Jordanem Spiethem, jenž v posledních třech ročnících neskončil hůře než druhý. Vloni útočil na obhajobu, ale závěrečný den výrazně pokazil.

Kariérní grandslam by triumfem na Masters rád zkompletoval Rory McIlroy. Hráč ze Severního Irska poslední dva týdny trénoval převážně v Augustě. "Pracoval jsem na krátké hře, ta tady musí být téměř dokonalá," konstatoval McIlroy, který dostal před turnajem radu od slavného Jacka Nicklause. "O pár sak přišel, protože chtěl příliš, k čemuž hřiště svádí," prozradil McIlroy, co slyšel od držitele rekordních šesti zelených sak Nicklause.

K dalším adeptům na titul patří dobře hrající Rickie Fowler, vždy se musí počítat s nestárnoucím Philem Mickelsonem, ale i s nastupující generací. Počtvrté za uplynulých pět let chybí v poli pozvaných hráčů Woods. Bývalý první hráč světa má stále potíže se zády a neví, kdy bude schopen hrát.

Program přímých přenosů z Masters:6. 4. – 21:00 web ctsport.cz, 22:00 také na ČT sport7. 4. – 21:00 web ctsport.cz, 22:00 také na ČT sport8. 4. – 21:00 web ctsport.cz, 22:00 také na ČT sport9. 4. – 20:00 ČT sport a web ctsport.cz

Je nám líto, video expirovalo.
Golfové Masters zatím sužuje déšť
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články